Noticias Castellón
viernes, 11 de octubre de 2024 | Última actualización: 22:16

Tradició, cultura i música omplin la provincia de Castelló en el 9 d’Octubre

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 4 segundos

Noticias Relacionadas

Actes commemoratius celebren la història i identitat valenciana amb homenatges, desfilades, concerts i reconeixements al mèrit local

En un dia carregat de simbolisme i actes commemoratius, la província de Castelló s'ha bolcat en la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana, destacant el talent, la solidaritat i les oportunitats que esta terra oferix. La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha participat als actes institucionals a València, on s'ha reconegut l'esforç de diverses entitats de la província. Barrachina ha subrallat que "som una terra de talent, solidaritat, futur i desenvolupament, i les distincions de hui per part del Govern de Carlos Mazón són un exemple d'això".

Entre els premiats de Castelló en els Premis 9 d'Octubre destaquen la Caixa Rural La Vall de San Isidro, guardonada per la seua labor empresarial en el seu 120 aniversari, Afanias de Castelló, reconeguda pel seu treball en pro de la igualtat, i la tennista Sara Sorribes, qui va obtindre el Mèrit Esportiu després de guanyar el bronze en dobles en els Jocs Olímpics de París 2024. Barrachina va felicitar personalment els guardonats de Castelló, posant en valor el seu esforç i dedicació.

Castelló celebra amb tradició i música

A la ciutat de Castelló, els actes han començat amb la Desfilada dels Tres Cultures, un homenatge a la convivència històrica de cristians, musulmans i jueus a la regió. L'alcaldessa, Begoña Carrasco, ha destacat l'orgull de "sentir-nos castellonencs i valencians" i de preservar les tradicions que forgen la identitat de la ciutat. La jornada també va comptar amb un emotiu homenatge a les 'dolçaines i tabalets', on 41 músics locals han sorprès el públic interpretant melodies tradicionals des dels balcons de l'ajuntament.

La jornada ha conclòs amb la solemne interpretació de la Marxa de la Ciutat, l'Himne de la Comunitat Valenciana, l'Himne d'Espanya i el volteig de campanes de l'emblemàtic Fadrí.

Almassora i Burriana se sumen als homenatges

A Almassora, la festivitat del 9 d’Octubre s'ha centrat en una ofrena al monument de Jaume I, encapçalada per la reina de les festes, Aitana Adsuara, i l'alcaldessa María Tormo. Tormo ha ressaltat l'orgull de pertànyer a una terra "talentosa, acollidora i plena d'oportunitats". La celebració ha continuat amb actes culturals i tradicionals al llarg del dia.

Per part seua, a Burriana, l'alcalde Jorge Monferrer Daudí ha destacat la importància de l'autogovern valencià i ha advocat per un millor finançament per a la regió. Després d'un ple extraordinari, els veïns han gaudit d'actes musicals i una recreació històrica del seguici real de Jaume I, que ha culminat amb la interpretació solemne de l'Himne de la Comunitat Valenciana.

Onda i Benicàssim: cultura i música per a celebrar el 9 d’Octubre

A Onda, l'alcaldessa Carmina Ballester ha ressaltat la riquesa cultural i històrica de la regió, mentres la Unió Musical Santa Cecília ha donat un toc solemne als actes amb la interpretació de l'himne autonòmic. La setmana de celebracions ha inclòs també presentacions de llibres i activitats culturals per a totes les edats.

A Benicàssim, la jornada ha comenát amb una processó cívica encapçalada per les reines i dames de les festes, acompanyades per la Unió Musical Santa Cecilia i la Agrupació Folklòrica El Cremaller. La vesprada culminarà amb un concert de la cantautora Esther en el Teatre Municipal Francesc Tàrrega.

La provincia s'ha unit una vegada més en una celebració plena d'orgull, tradició i esperança, amb actes que han subratllat la història compartida i el futur prometedor d'esta terra única.