Noticias Castellón
viernes, 11 de octubre de 2024 | Última actualización: 22:16

L'Ajuntament de Burriana incrementa fins a 100.000 euros les ajudes per a la recuperació del centre històric

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 57 segundos

Noticias Relacionadas

L'Ajuntament de Burriana, a través de la regidoria de Patrimoni dirigida per l'edil Alejandro Clausell, ha duplicat les ajudes del Pla de Recuperació del centre històric de la capital de la Plana Baixa fins als 100.000 euros. Estes subvencions estan enfocades a rehabilitar i il·luminar façanes connectant-se a la xarxa municipal elèctrica, juntament amb actuacions a l'interior de les joies arquitectòniques del cor de la ciutat.

La concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, té com a objectiu fomentar la conservació i posar en valor el patrimoni arquitectònic local i especialment els edificis protegits situats en el Conjunt Històric de la ciutat de Burriana, on enguany s'han inscrit 18 propietaris enfront de tan sols dos que ho van fer la legislatura passada. A causa d'este èxit d'inscripció per part dels propietaris dels immobles modernistes, l'equip de Govern a través d'una modificació pressupostaria realitzada la setmana passada, ha ampliat de 50.000 euros a 100.000 els recursos econòmics destinats a tal fi.

Cal recordar, que des del consistori també es va remetre una carta informativa sobre els avantatges de posar en valor estes propietats i es va celebrar una reunió en el Saló de Plens de l'ajuntament amb tots els interessats. En l'actualitat, moltes d'estes vivendes, es troben tancades i en desús, i és per això, que des del consistori s'intenta evitar el declivi que patixen algunes ciutats en el centre dels seus municipis.

A més, des de la regidoria de Patrimoni, també es van aconseguir acords amb dos entitats del sector financer de la localitat, Ibercaja i Caixa Rural, per a oferir als seus clients línies de finançament en condicions més avantatjoses per a adequar estos immobles. L'objectiu últim de l'executiu municipal és dotar a Burriana d'un museu modernista a l'aire lliure, dins d'una estratègia global de convertir al municipi en una “Ciutat de Museus” atractiva per a potenciar el turisme.

“Este equip de Govern està compromés amb posar a la disposició dels veïns i turistes un recorregut modernista únic a la nostra província”, ha explicat Clausell, qui ha incidit que “enguany, hem aconseguit una participació de propietaris i entitats de rècord, mentres la legislatura passada sobraven recursos amb 25.000 euros , ara hem hagut d'ampliar fins als 100.000 euros per a poder abastar totes les peticions”.