Noticias Castellón
sábado, 12 de octubre de 2024 | Última actualización: 22:35

Burriana inicia la rehabilitació del Mercat Municipal amb una subvenció de 72.000 euros

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 44 segundos

Noticias Relacionadas

El projecte busca restaurar la façana, renovar la imatge corporativa i instal·lar fibra òptica, respectant el patrimoni original de l'edifici històric

L'Ajuntament de Burriana ha començat la rehabilitació i modernització del Mercat Municipal de la capital de la Plana Baixa després d'aconseguir una subvenció de la Generalitat Valenciana de 72.000 euros.

Les actuacions, que han iniciat els seus treballs per la restauració de la façana de l'emblemàtic edifici també contemplen renovar la imatge corporativa, instal·lar fibra òptica i integrar-lo en la xarxa municipal, així com reparacions més estètiques en l'exterior de l'immoble. Cal recordar que este edifici, projectat per Enrique Pecourt l'any 1930, conjumina els millors valors del racionalisme i expressionisme arquitectònic amb la tradició modernista dels mercats valencians.

Rehabilitació exterior de l'edifici

Dins de totes les actuacions previstes en el Mercat Municipal, han sigut les actuacions en l'exterior les que han donat principi, d'esta manera, gràcies a la subvenció de la GVA es destinaran al voltant de 47.000 euros per a esta comesa. Uns treballs que complementen les labors empreses amb recursos propis per part del consistori per a retornar l'esplendor original de l'edifici generant un espai atractiu per a l'usuari i procurant ser el més respectuós possible amb el patrimoni original.

Per això, recentment també es va procedir a la reparació, neteja i protecció de les històriques vidrieres policromades del Mercat Municipal que destaquen per ser un element decoratiu de gran valor que fa referència a la rica cultura agrícola de la capital de la Plana Baixa.

En referència a l'inici de les obres, la regidora de Comerç, Consum i Mercats, Suni Fandos, ha agraït “el compromís de la Generalitat Valenciana presidida per Carlos Mazón per a posar en valor el Mercat Municipal a través de la seua modernització i rehabilitació”. “La modernització de l'edifici és indispensable si volem dinamitzar l'economia local de Burriana, potenciar els nostres productes de proximitat i oferir un espai atractiu per a l'usuari mentres protegim el nostre patrimoni arquitectònic”, ha destacat Fandos.