Noticias Castellón
jueves, 17 de octubre de 2024 | Última actualización: 22:43

Burriana celebra el 12 d'octubre amb un acte solemne

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 57 segundos

Noticias Relacionadas

El municipi honra el Dia de la Hispanitat en un acte on s'ha hissat la bandera d'Espanya en el campanar i s'ha interpretat l'Himne Nacional

Burriana ha celebrat el Dia de la Hispanitat, 12 d'octubre amb un acte en la plaça Major de la capital de la Plana Baixa organitzat per la regidoria de Cultura, on s'ha hissat la bandera d'Espanya en el campanar i s'ha interpretat l'Himne Nacional.

En el transcurs, en commemoració al Dia de la Hispanitat, l'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí ha posat en valor la data com “una jornada que va més enllà de les nostres fronteres i que ens transporten a la trobada de dos mons, l'europeu i l'americà, i les profundes transformacions que va provocar el viatge de Cristòfor Colom”. La més rellevant, “l'espanyol o castellà, és hui la segona llengua més parlada, escoltada, escrita i cantada del planeta”, ha destacat.

“Un dia de reflexió, d'unitat i d'orgull per la nostra herència compartida. En definitiva, celebrem l'orgull de pertànyer a un gran país com és Espanya”, ha defés durant el seu discurs, al mateix temps que ha valorat que “la Hispanitat és un recordatori que, encara que vengem de diferents racons d'Espanya i d'altres parts del món, compartim un compromís amb valors fonamentals: la justícia, la igualtat i el respecte pels drets humans”.

En referència a la també festivitat de la Mare de Déu del Pilar que anualment celebra la Guàrdia Civil, el primer edil de la capital de la Plana Baixa, ha dedicat unes paraules d'agraïment a “la labor de tots els homes i dones que vetlen per protegir els nostres drets i llibertats. Valents i entregats al servici públic que anteposen la seua vida a la dels altres, sempre vetlant per la nostra seguretat”.

En finalitzar els actes de la Plaça Major, ha tingut lloc la missa de celebració de la festivitat de la Mare de Déu del Pilar que anualment celebra la Guàrdia Civil a l'Església de la Mercè a la qual han assistit membres de la corporació municipal  al costat de l'alcalde de Vila-real, José Benlloch i la Primera tinenta d'Alcalde i regidora d'Economia, Hisenda, Cultura i Medi Ambient la Mª José Capella Vicent del municipi de Alqueries.