Noticias Castellón
miércoles, 16 de octubre de 2024 | Última actualización: 18:28

‘Silencis’ arriba a l'Auditori y Palau de Congressos de Castelló el 6 de novembre

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 12 segundos

Noticias Relacionadas

El Cor de la Generalitat, unitat artística dependent de l’Institut Valencià de Cultura, presenta ‘Silencis’, un programa dedicat al compositor estonià Arvo Pärt, que constarà inicialment de tres concerts.

‘Silencis’, amb la direcció de Jordi Blanch i l’organista Arturo Barba, s’estrenarà el diumenge 3 de novembre en el Centre del Carme Cultura Contemporània de València, per a després traslladar-se el 6 de novembre a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló de la Plana i el divendres 8 a la basílica de Santa Maria d’Alacant.

El programa ‘Silencis’, per a cor de vint-i-tres veus i orgue, està compost per música religiosa i introspectiva i s’estructura en cinc parts. La primera, ‘Exili’, està composta per les peces ‘An den Wassern von Babylon’, d’Arvo Pärt i ‘Super flumina Babylonis’, de G.P. da Palestrina. La segona part, ‘Espills infinits’, consta de l’obra ‘Spiegel im Spiegel’, d’Arvo Pärt. La tercera part del programa, titulada ‘Tingueu pietat’, inclou l’‘Ode V’ d’Arvo Pärt i les obres de J.S. Bach ‘Erbarm dich mein, o Herre Gott’ i ‘Bin ich gleich von dir gewichen’.

La quarta part del programa ‘Silencis’ és ‘Encontres’, i es compon de la composició de Phillip Glass ‘Mad Rush’. Per a concloure el concert, ‘Vida, dolçor, esperança’ inclourà la gregoriana ‘Salve Regina’ en to solemne i la ‘Salve Regina’ d’Arvo Pärt.

Arvo Pärt és el compositor contemporani viu més interpretat del món, tant per la seua qualitat musical i emocional com per la seua capacitat d’atraure el gran públic. Des de finals dels anys setanta, Pärt va desenrotllar el tintinnabuli, un mètode de composició minimalista propi que pren el nom en llatí d’unes xicotetes campanes i que sorgix per les experiències místiques de Pärt a través del cant.

Cor de la Generalitat

El Cor de la Generalitat va ser creat en 1987 amb el nom de Cor de València. És el cor titular del Palau de les Arts de València, al mateix temps que desenrotlla una constant activitat en els principals auditoris espanyols. Ha interpretat les grans obres del repertori simfònic coral i els principals títols del gènere líric, i freqüenta el repertori a cappella, amb especial atenció als compositors valencians.

El Cor de la Generalitat depén de la Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura. El seu director titular és Francesc Perales; el director musical adjunt és Jordi Blanch; i Francisco Hervás el pianista acompanyant.