Noticias Castellón
viernes, 18 de octubre de 2024 | Última actualización: 10:45

La Policia Local de Vila-real llança una campanya pionera d'inspecció de locals de tatuatges i pírcings

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 58 segundos

Noticias Relacionadas

La Unitat de Control d'Establiments i Consum vigilarà el compliment de la normativa sanitària i la gestió de residus en 11 establiments de la ciutat

La Policia Local de Vila-real està duent a terme una nova campanya d'inspecció de locals que ofereixen serveis de tatuatge i pírcing. La Unitat de Control d'Establiments i Consum (Uceco) és l'encarregada de realitzar aquests controls, en un campanya que, tal com expliquen des de la Policia Local, és pionera i nova tant a nivell provincial com autonòmic.

L'objectiu de la mateixa és garantir que aquest tipus d'establiments compleixen la normativa de neteja, desinfecció i gestió de residus, entre altres qüestions que estableix la legislació. D'aquesta manera, la Policia Local pretén garantir els drets dels consumidors i usuaris, les condicions de seguretat i salubritat dels locals, així com la persecució de locals clandestins o no regulats en aquesta matèria. A Vila-real hi ha localitzats un total d'11 locals dedicats al pírcing i/o tatuatge i la campanya es desenvoluparà fins al pròxim 10 de novembre.

Els agents vigilaran el compliment de la normativa reguladora d'aquest sector, i concretament el Decret 83/2002, de 23 de maig, del Govern Valencià, pel qual s'estableixen les normes que regeixen la pràctica del tatuatge, la micropigmentació, el pírcing o altres tècniques similars, així com els requisits per a l'autorització i funcionament dels establiments on es practiquen aquestes tècniques, i el Decret 27/2003, d'1 d'abril, del Consell de la Generalitat, regulador de les Normes Sanitàries que han de regir per als Establiments No Sanitaris dedicats a Pràctiques d'Estètica.

Vigilància de gestió de residus

També es vigilarà el compliment de la gestió dels residus que generen aquest tipus de locals (considerats residus del tipus III), així com el compliment del Decret 240/1994, de 22 de novembre, del Govern Valencià, pel qual s'aprova el Reglament Regulador de la Gestió dels Residus Sanitaris.

Entre les qüestions es comprovarà que els locals es troben en perfectes condicions de neteja i desinfecció; que el personal que realitza les labors tinga titulació suficient i que estiguen vacunats contra l'hepatitis B i tètanus; que s'informe el client dels protocols de preparació de l'àrea afectada així com de les cures posteriors, per escrit i signat consentiment; i que s'emmagatzemen correctament els residus, entre altres.

(Foto: Xarxes Social de la Policia Local de Vila-real)