Noticias Castellón
miércoles, 16 de octubre de 2024 | Última actualización: 20:17

S'nicia en Burriana la segona fase gran col·lector de pluvials en l'Avinguda Cardenal Tarancón

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 47 segundos

Noticias Relacionadas

Durant este matí, l'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, acompanyat pel regidor d'Urbanisme, Juan Canós, junt als tècnics municipals, s'han desplaçat a la zona dels Horts d'Oci, per a firmar l'acta de replanteig de la segona fase de les obres del gran col·lector de pluvials en l'Avinguda Cardenal Tarancón. Un moment que marca l'inici i dona llum verda a les actuacions que contemplen la connexió dels pous P21 i P19 (entre la rotonda de la carretera del Grau fins a l'accés a Mercadona) i la construcció d'un tanc de tempestes que arreplegarà les aigües de pluja captades pels sistemes urbans de drenatge sostenible (SUDS), permetent la seua reutilització en el reg dels Hort d'Oci, entre altres.

Estes actuacions, van ser adjudicades a BECSA SA i han comportat una inversió per al consistori de la capital de la Plana Baixa de 601.443 euros. Els treballs que hui comencen dotaran a la ciutat d'unes noves infraestructures hídriques que pal·liaran les constants inundacions del municipi en episodis de fortes precipitacions, i proporcionaran a la localitat d'una xarxa necessària per a afrontar amb garanties els reptes del futur.

Cal recordar que les actuacions en l'Avinguda Cardenal Tarancón formen part del macroprojecte per a la construcció del gran col·lector d'Aigües Pluvials, que es desenvoluparà durant tres anualitats, i que a la seua fi haurà aconseguit un import total pròxim als 3.200.000 euros. A estes actuacions, cal afegir la connexió del col·lector al carrer del Barranquet al riu amb una partida de 830.000 euros.

Respecte a l'inici d'obres, l'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, ha valorat que “comencen uns treballs que suposen la major inversió econòmica i estratègica de futur a la ciutat probablement de la legislatura”. Per la seua part, el regidor d'Obres Públiques, Juan Canós, ha valorat que “l'equip de Govern continua amb pas ferm per a dotar a la ciutat d'unes infraestructures que permeten afrontar els episodis de fortes pluges amb les màximes garanties", qui ha afegit que "amb esta segona fase aconseguirem al voltant del 30 per cent de la totalitat del projecte”.