Noticias Castellón
viernes, 18 de octubre de 2024 | Última actualización: 10:38

El PSPV-PSOE demana la dimissió de Marta Barrachina i 'trenca' l'oferta de diàleg en la Diputació

Tiempo de Lectura: 5 minutos, 21 segundos

Noticias Relacionadas

Acusen la presidenta de partidista, de difondre mentides i de polititzar la taxa del fem que el mateix PP va aprovar a Europa i que ara 'li pengen' a Pedro Sánchez

El president de l'executiva provincial del PSPV-PSOE a Castelló, Samuel Falomir, s'ha envoltat hui d'alguns dels seus alcaldes de la província per a denunciar la 'manipulació' realitzada per la presidenta del PP provincial Marta Barrachina en temes com el de la taxa de residus.

Falomir no ha pogut ser més clar en acusar a Barrachina de "ser una experta a dinamitar tots els ponts de diàleg i d'utilitzar un tema tan seriós com el tractament de residus per a liderar una revolta provincial que posa al president del govern al punt de mira". I és que, com va recordar, aquesta taxa és europea, va ser aprovada pel PP a Europa, no ha sigut una iniciativa del President Sánchez, i a més, ja se sabia des de fa dos anys que tenia data d'entrada en servei.

En lloc de procurar acords i mesures que alleugen la situació dels ajuntaments, i facilitar la funció dels alcaldes de tots els municipis, indicava Falomir, la presidenta del PP tanca files per a criticar al president del govern.

Per aquesta raó, indicava Falomir, des del PSOE demana la dimissió de Barrachina per la seua falta de lideratge, que només dona suport al diputat Aguilella, al qual no van voler ni els seus veïns d'Onda.

Samuel Falomir i alcaldes de la provincia

El PSPV-PSOE de la província de Castelló ha exigit aquest dijous la dimissió immediata de Marta Barrachina com a presidenta del PP provincial “per la seua forma temerària i radicalitzada de fer política, basada en menyspreus, insults i la repetició de mantres que ningú creu”.

En una roda de premsa conjunta, els alcaldes de l’Alcora, Vila-real, la Vall d’Uixó, Altura i Sant Mateu han posat negre sobre blanc per a desmuntar, punt per punt, les paraules de Barrachina i del seu equip en relació amb la taxa del fem, “perquè no és cert que siga una imposició del Govern d’Espanya, és l’aplicació d’una directiva de la Unió Europea, que per cert governa el PP, i que és de compliment obligatori”. “Si no fora així, Espanya s’enfrontaria a sancions milionàries en cas de desobediència”, per la qual cosa s’han preguntat si “és això el que vol Barrachina”.

L’alcalde de l’Alcora i portaveu socialista a la Diputació, Samuel Falomir, ha qualificat l’actitud de Marta Barrachina com “una fugida cap avant temerària” i ha afirmat que la presidenta “ha trencat tots els consensos dels alcaldes i alcaldesses de tots els colors al voltant dels residus”. “Portem dos anys treballant per a minimitzar l’impacte de la taxa en les butxaques dels castellonencs, dialogant i intercanviant idees i ara, a pocs mesos de la seua entrada en vigor, arriba la cúpula del PP provincial per a inflamar el debat i trencar tots els ponts de diàleg entre partits”.

Falomir ha assenyalat que el PP, amb aquesta estratègia “fallida”, "intenta salvar la imatge d’alcaldes populars com Begoña Carrasco, qui va prometre baixar impostos en campanya tot i conéixer l’obligació d’aplicar la taxa europea a partir de 2025". “El PP de Castelló s’ha convertit en una mentida constant per a tapar la seua incompetència”, ha afegit el diputat socialista, qui ha assegurat que dins del PP hi ha malestar per la “radicalitat” de Barrachina.

L’alcaldessa de la Vall d’Uixó, Tania Baños, s’ha sumat a la petició de dimissió de Marta Barrachina en recordar que “en els 10 anys que porte com a alcaldessa mai havia vist tantes faltes de respecte d’una presidenta que només sap mentir descaradament i menysprear a qui pensa de manera diferent”. “Ha de demanar perdó ja”. “Mentre uns menteixen i insulten, nosaltres treballem pels nostres veïns i veïnes i busquem alternatives perquè la taxa del fem siga la menor possible i no afecte les persones més vulnerables”. En aquest sentit, Baños s’ha preguntat “què aporta el PP en aquest tema” i ha demanat a la presidenta popular que done la cara. “Si és una imposició del Govern, el PP pot presentar una proposta de llei per a derogar-la, però no ho farà perquè saben que les directives europees estan per damunt”.

El PP no va votar en contra de la llei al Congrés 

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, també ha apuntat que el PP no va votar en contra de la taxa quan va eixir endavant fa dos anys al Congrés. “I per a tapar-ho, Barrachina posa de piròman a Salvador Aguilella, qui va duplicar com a alcalde d’Onda el que paguem per la taxa de fem, tot un exemple de coherència”.

Ana Besalduch i alcaldes de la provincia

Per la seua part, l’alcaldessa de Sant Mateu, Ana Besalduch, ha anunciat que portarà a les Corts una sèrie de preguntes per a aclarir en què s’està invertint els diners recaptats per la taxa d’abocadors, que correspon a la Generalitat, “ja que ens costa diners a cada contribuent i no està repercutint ni en els ajuntaments ni en polítiques de foment del reciclatge”.

Rocío Ibáñez i alcaldes de la provincia

Rocío Ibáñez, alcaldessa d’Altura, ha qüestionat la capacitat de Barrachina per a proposar solucions i ha afirmat que la Mancomunitat de l’Alt Palància “està abandonada per la Diputació per l’interés nul de la seua presidenta de tractar el problema del fem”.

Des del PSPV-PSOE de Castelló no creuen que hi vaja a haver cap canvi de rumb en la direcció del PP provincial, “per la qual cosa el diàleg i la sensatesa tornaran a ser només cosa de la política local, mentre la provincial continuarà podrida a base de mentides”, ha conclòs Falomir.