Noticias Castellón
lunes, 21 de octubre de 2024 | Última actualización: 22:08

Compromís denuncia retallades en educació i exigix retornar 833 places docents a Vila-real

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 44 segundos

Noticias Relacionadas

El partit d’esquerres exigeix l'aplicació immediata dels acords de plantilles de professorat de 2023 anul·lades per l'actual govern del Partit Popular

El Grup Municipal de Compromís per Vila-real ha presentat al Ple de l’Ajuntament una moció per reclamar l’aplicació immediata dels acords de plantilles del professorat de 2023, especialment en l’àmbit de la ciutat de Vila-real. La moció condemna les retallades en educació del Govern autonòmic i exigeix la restitució de 833 places docents, anul·lades per l'actual Govern del Partit Popular, però protegides per una recent sentència del Tribunal Superior de Justícia valencià.

Santi Cortells, portaveu adjunt del Grup Municipal Compromís per Vila-real, ha lamentat "la deriva involucionista" de la Conselleria d'Educació des de la presa de possessió del nou Govern autonòmic del PP. Segons Cortells, les polítiques actuals estan marcades per retallades constants, la persecució del valencià i un clar impuls cap a la privatització del sistema educatiu, en detriment de l'educació pública.

No obstant això, una recent sentència del Tribunal Superior de Justícia valencià ha bloquejat les intencions del Govern del PP de continuar destruint llocs de treball docents, garantint la preservació de 833 places, que van ser acordades en temps del Govern del Botànic. “Aquestes places són fonamentals per a la millora de l’educació, ja que permetran reduir l'excés de burocràcia i garantir un millor servei educatiu a l’alumnat del País Valencià” afirma Cortells.

Les places restituïdes es distribueixen de la següent manera:

Centres d’Infantil i Primària (amb 8 o més unitats): 183 llocs de treball.

  • Centres de Secundària, Batxillerat i Formació Professional:
    • Codocència: 52 llocs.
    • Coordinacions i càrrecs directius: 89 llocs.
    • Orientació educativa: 119 llocs.
    • Coordinació de cicles formatius: 86 llocs.
    • Desdoblaments en 3r i 4t d'ESO: 152 llocs.
    • Tutories: 152 llocs.

Cortells ha destacat la importància de la sentència, assenyalant que "gràcies a aquesta decisió judicial, els xiquets i xiquetes de Vila-real veuran millores significatives en la seua educació, malgrat les polítiques de retallades que està imposant el Govern autonòmic".