Noticias Castellón
sábado, 26 de octubre de 2024 | Última actualización: 17:37

Nules alberga el seu primer congrés d'història amb un éxit de participació

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 21 segundos

Noticias Relacionadas

La jornada ha creat un espai per a conèixer la pròpia història i debatre obertament sobre ella juntament amb grans especialistes

El I Congrés d’Història de Nules (ICHN) ha congregat a prop de 200 persones que han participat d’aquesta primera edició que s’ha celebrat al saló d’actes de la Caixa Rural de Nules.

El regidor de Patrimoni, Guillermo Latorre, comenta al respecte que ha estat tot un èxit de participació “és una satisfacció que aquest primer congrés hagi tingut tan bona acceptació, de fet s’ha treballat molt per a crear aquest espai amb el qual es vol conèixer la nostra pròpia història i debatre obertament sobre ella juntament amb grans especialistes. Hem vist que hi ha interès per descobrir la història que ens envolta, per tant seguirem aportant noves visions històriques en una pròxima edició”.

El congrés ha comptat amb la intervenció de cinc conferenciants, tots ells prestigiosos professionals del món de la història com ara Carme Narváez, Doctora en Història de l'Art per la Universitat Autònoma de Barcelona i Professora Agregada del Departament d'Història de l'Art de la Universitat de Barcelona, que ha presentat la comunicació 'L'església de l'antic convent de la Sagrada Família de Nules en el context de l'arquitectura monacal hispànica d'època moderna'; o José Francisco Albelda, llicenciat en Història en l'especialitat d'Història Antiga i Arqueologia per la Universitat de València, expert en Antropologia Forense per la Universitat de Granada i Director d’Arqueocas, amb la comunicació 'El refugi antiaeri del Convent de Nules al descobert'.

La cita també ha comptat amb la participació de Laura Yustas, Doctora en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, co-autora i co-editora de Nulespèdia, qui ha parlat de 'El documental Exhumació de la Fossa del Xòfer, 2023: Reflexions sobre la representació dels relats de repressió i reparació'; Joan A. Vicent, llicenciat en Geografia i Història amb especialitat en Arqueologia per la Universitat de València, expert en Epigrafia Llatina, Medieval i grafits de la Guerra Civil espanyola, Director emèrit de les col·leccions museogràfiques de La Vilavella, i Cronista de Vilavella, també ha estat un dels ponents amb la comunicació 'A l’entorn de Marc Antoni Ortí Ballester'; i Joan J. Gavara, llicenciat en Geografia i Història en l'especialitat d'Història de l'Art per la Universitat de València i Cronista de la Vila de Nules, que ha exposat la ponència 'Història heràldica del escut de Nules i proposta per a la seua legitimació'.

Cal assenyalar que, a les persones participants se’ls ha lliurat un certificat d'assistència i un exemplar imprès de les jornades del ICHN.