Pasqual Batalla. Primer tinent d'alcalde i regidor de Normalització Lingüística i Tradicions de Compromís per Vila-real.
Avui és un dia molt important per a mi com a regidor de Normalització Lingüística de Vila-real. Perquè per primera vegada escric en un mitjà de comunicació digital que s’edita íntegrament en valencià i que centra la seua mirada en la nostra estimada ciutat.
Un espai de nova creació que ha fet una forta aposta per la nostra llengua, un fet que fins ara era difícil i, per desgràcia, no interessava a molts mitjans, a d’altres, directament, els feia por, per la falta d'ajudes d'algunes administracions.
Per això cal donar suport a aquests nous espais i, en aquest cas, la més sincera enhorabona pel naixement de Vila-real Informació, especialment per a un regidor compromés des de fa molts anys en defensa per la normalització de la nostra llengua.
Ara les coses comencen a canviar, almenys en l’àmbit de país, i la Generalitat ja no és la que era, tancada i privada per als interessos de només uns quants. Ara molts professionals poden triar aquesta opció amb valentia i sense cap dubte tindran el suport d’aquesta Administració.
Ja en som més i ja hem superat una batalla més. Perquè la Generalitat no és l’única que aposta ara per la nostra llengua, la nostra cultura i les nostres tradicions. Per fortuna, a Vila-real el canvi va arribar abans i ja portem anys de feina avançada en aquest sentit.
Des de la Regidoria de Normalització Lingüística treballem per a promoure l'ús oficial i social del valencià en l'àmbit municipal. A través de campanyes i activitats de sensibilització fomentem l'ús del valencià en àmbits específics a través de la concessió de subvencions, beques o premis. Sense anar més lluny, aquest divendres hem col·laborat en el lliurament dels Premis Sambori i també hem engegat una campanya de tàndems lingüístics que ha estat tot un èxit i de la qual en donarem més dades en breu.
Així mateix, el departament que dirigisc s'encarrega d'assessorar en aspectes lingüístics i ofereix el servei de traducció i correcció de textos de l'Ajuntament, però també edita i publica textos propis, organitza cursos de valencià per a nouvinguts o per a pares i mares de xiquets de Vila-real i col·labora en publicacions o llibres d'autors interessats a donar al valencià l'espai que mereix en el sector llibreter.
En definitiva, es tracta d'una feina que dia rere dia marca les bases del futur de la nostra llengua i la nostra cultura i que des de l'Administració més propera als veïns continuarem potenciant amb l'objectiu de poder seguir donant l'enhorabona a més mitjans que, com aquest, han fet una important aposta per les nostres senyes d’identitat.