L'ens normatiu del valencià subratlla que invertir en la radiotelevisió pública és "una aposta segura per a la pervivència de la nostra llengua i cultura"
Castellón Información
L’Acadèmia Valenciana de la Llengua, presidida per Ramón Ferrer Navarro, vol donar un suport "ferm i explícit" a la indústria audiovisual valenciana en general i als mitjans públics audiovisuals en particular. La retroalimentació entre els uns i els altres és més que evident. La televisió, la ràdio, el web i les xarxes socials d’À Punt "han de poder treballar amb garantia de qualitat" per una informació amb criteris d’independència i respecte als principis i valors d’una societat moderna i un entreteniment de qualitat en llengua pròpia.
També ha de poder continuar les col·laboracions "amb les productores valencianes", tant pel que fa a projectes destinats al consum televisiu i de xarxes com també a projectes per al cinema en tota la diversitat de plataformes actuals i futures. "Volem que la nostra cadena dispose dels mitjans econòmics consignats en la llei (del 0,3% al 0,6% del pressupost anual) per a complir els objectius del contracte-programa i per a garantir i millorar l’accessibilitat als continguts audiovisuals en valencià, d’altres llengües al valencià a través de la subtitulació i el doblatge i, per descomptat, l’accessibilitat als col·lectius amb discapacitats auditives i visuals a través de la subtitulació per a sords, l’audiodescripció per a cecs i la llengua de signes".
Invertir en À Punt "és una aposta segura" per a la "pervivència de la nostra llengua i de la nostra cultura". En època de pandèmia, À Punt "ens ha informat puntualment i amb fidelitat exemplar de tot el que passava en els nostres pobles i ciutats, ens ha acompanyat, ens ha fet sentir-nos poble unit davant les situacions adverses, ens ha ajudat a mantindre l’esperança en el futur acostant-nos tota la riquesa i la diversitat del territori i fent-nos arribar el talent, el compromís, les emocions positives i la resiliència de tots nosaltres, les valencianes i els valencians".
En conseqüència, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua "s’adreça al Govern valencià i a les Corts valencianes per a sol·licitar-los que adopten les mesures oportunes per a garantir el dret de la ciutadania a uns mitjans audiovisuals en la llengua pròpia de la Comunitat Valenciana, tant en quantitat com en qualitat".