Els regidors de Benestar Social i Transició Ecològica destaquen l’experiencia de l’hort social
Castellón Información
L'Ajuntament de Castelló posa en valor l'aposta per la integració social i l'agricultura ecològica de l'hort social del Mas d’en Riera, una iniciativa que des de fa un any impulsa la Regidoria de Benestar Social i que gestiona la cooperativa del Hort del Manyano. ”Hi ha una part de cultiu individualitzat amb altres horts col·lectius, de manera que la gent treballa de forma interrelacionada”, destaca el regidor de Benestar Social, José Luis López, que ressalta que aquesta experiència ”busca la inclusió a través de l'agricultura ecològica i la custòdia del territori”.
El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, ha visitat el Mas d’en Riera i ha destacat els seus valors ecològics i d'integració. Ha subratllat ”que és un exemple del que entenem com a transició ecològica; de recuperació ambiental més un vessant social, ja que recolza ”a col·lectius en risc d'exclusió social”. ”Castelló té un potencial agrícola molt gran i l'ajuntament s'ha d'implicar a recuperar-lo”, afirma el regidor.
L'hort del Mas d’En Riera està en marxa des de maig de 2018. El terreny ha sigut cedit al Hort del Manyano per l'Ajuntament de Castelló i ocupa una superfície total de 33.000 metres quadrats, que es divideix en 130 parcel·les cultivades cada cadascuna per una família de Castelló, més set espais vinculats a entitats socials.
El regidor de Transició Ecològica ha conegut les característiques del projecte de la mà de la directora de l'espai, Esperanza Meléndez, que ha explicat que es tracta d'una proposta que promou la “la sobirania alimentària”, que representa, ha afegit, “la capacitat que hem de tindre les persones que vivim en ciutat a cultivar aliments i a valorar d'on ve el menjar”. Meléndez també ha esmentat la capacitat d'absorció de C02 com un altre dels eixos forts de l'hort social.