Noticias Castellón
domingo, 24 de noviembre de 2024 | Última actualización: 21:28

L'Alcora i Facsa col·laboren per detectar coronavirus en les entranyes de la ciutat

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 52 segundos

Noticias Relacionadas

El conveni  s'emmarca en el Projecte Covid Water del Grup Gimeno

Castellón Información

L'Ajuntament de l'Alcora i Facsa, empresa responsable del servei de proveïment d'aigua i del sistema de sanejament i depuració d'aigües residuals de la localitat, han subscrit hui un conveni de col·laboració amb l'objectiu d'analitzar la presència de material genètic de SARS-CoV-2 en les aigües residuals procedents de la localitat.

En l'acte han estat presents l'alcalde, Samuel Falomir, en representació del consistori alcorí, i per part de Facsa, Jose Claramonte, director general, Rafael Ferrer, cap de zona, Pascual Maximino, director de l'àrea de proveïment, i Ignacio Aparici, cap de servei del municipi.

La col·laboració s'emmarca en el Projecte Covid Water que la companyia de Grup Gimeno va posar en marxa a la fi de març en diferents comunitats autònomes en les quals presta servei. 

La informació obtinguda a partir de la detecció de material genètic de SARS-CoV-2 permet generar una alerta primerenca en els municipis sobre la possible presència de persones infectades pel virus, independentment que manifesten o no símptomes.

Per això, un dels objectius d'aquest projecte que s'inicia al costat de l'Ajuntament de l'Alcora és realitzar un seguiment dels nivells de càrrega vírica en les aigües residuals. D'aquesta manera, s'espera poder contribuir a millorar la prevenció de futurs rebrots i col·laborar en l'aportació d'indicadors que faciliten la presa de decisions de mesures que han demostrat ser eficaces per a frenar l'expansió del virus, com són el confinament i distanciament social. 

El projecte té una duració prevista de setze setmanes, per la qual cosa permetrà fer un seguiment detallat de l'evolució de l'epidèmia per Covid-19 durant l'actual transició cap a una nova normalitat. L'anàlisi de dades s'està realitzant, combinant informació demogràfica, epidemiològica, ambiental, de mobilitat i amb la pròpia generada durant el projecte mitjançant la detecció de la presència de material genètic de SARS-CoV-2 en les aigües residuals dels diferents sistemes de sanejament triats. 

Tota aquesta informació serà integrada en l'eina digital Covid Water que combina avançats sistemes d'informació geogràfica amb recursos d'intel·ligència artificial i anàlisi massiva de dades.