Després de finalitzar la fase d'enviament de propostes el 30 de maig, els tècnics municipals revisaran i estudiaran la viabilitat de les mateixes
Castellón Información
L'Ajuntament d'Almassora obri hui el termini a la ciutadania perquè presente les seues propostes mitjançant els pressupostos participatius de 2023 amb un valor total de 160.000 euros. Aquest import dels pressupostos participatius es desglossarà en quatre categories diferents dotades de 40.000 euros cadascuna i destinats exclusivament als suggeriments del veïnat.
Els quatre blocs es divideixen en un dirigit a la millora del mobiliari urbà i espais públics (carrers, parcs, instal•lacions de bancs, fonts i altres); un altre projecte destinat a la inversió en sostenibilitat i medi ambient (crear més punts i zones verdes); un pla d'inversió en accessibilitat (construir i millorar carrils bici i accessos per a persones amb necessitats específiques) i, finalment, un projecte reservat per a incentivar activitats socioculturals i juvenils (cursos, tallers de formació i d'oci per a adults entre altres).
Les persones interessades a presentar els seus suggeriments hauran d'accedir a la pàgina web del consistori, www.almassora.es. Una vegada en el portal web, en la part dreta apareix un apartat titulat “pressupostos participatius 2023”. Al fer click ací l'usuari accedirà a la web oficial dels pressupostos, aquesta indicarà els passos a seguir. A més, la pàgina ofereix la informació essencial i necessària sobre el procediment.
Després de finalitzar aquesta fase el 30 de maig, els tècnics municipals revisaran i estudiaran la viabilitat de les propostes presentades prèviament pel veïnat fins al 14 de juny. “Enguany volem tornar a superar el nombre de proposicions, ja que l'any passat vam batre el rècord”, apunta la regidora de Participació Ciutadana, María Luisa Renau.
Les persones interessades a formar part d'aquesta iniciativa del consistori i siguen majors de 16 anys tindran un mes per a votar les propostes, concretament des del 15 de juny fins al 15 de juliol. Finalment, el 17 de juliol l'àrea de Participació Ciutadana presentarà els resultats al veïnat.
L'objectiu principal d'aquesta iniciativa és garantir la interacció amb la ciutadania, així com la seua participació en les institucions per a la posada en marxa de projectes que milloren la qualitat de vida en el municipi. D'aquesta manera, els ciutadans influeixen també directament en la decisió de com i en què gastar aquests recursos públics.