Noticias Castellón
sábado, 6 de julio de 2024 | Última actualización: 20:27

Almassora aposta per bones pràctiques en matèria d'igualtat en l'àmbit educatiu

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 54 segundos

Noticias Relacionadas

El fòrum prosseguirà este dijous amb nous tallers i una sessió conjunta en la qual s'abordaran experiències per a coeducar amb la participació de diversos centres educatius.

Almassora ha inaugurat este dimecres l'I Fòrum per la Coeducació, que conclourà demà, a la sala de formació de l'Ajuntament. L'alcaldessa, María Tormo, ha sigut l'encarregada de donar la benvinguda al més de mig centenar d'assistents a esta iniciativa que busca promoure un espai de diàleg sobre necessitats i bones pràctiques en matèria d'igualtat aplicada a l'àmbit socioeducatiu.

El fòrum està organitzat des de la Unitat d'Igualtat, que depén de la Regidoria de Benestar Social, que dirigeix Eugenia Martinavarro, i compta amb la col·laboració de la Regidoria d'Educació, que lidera Vicente Blay Casino. Esta formació s'ha certificat a través del Cefire de Castelló per a facilitar la participació del professorat, encara que està oberta a tota la ciutadania.

“Este fòrum s'engloba dins de les accions impulsades per la comissió de coordinació en matèria d'igualtat amb els centres educatius, creada el mes d'octubre passat. L'objectiu és promoure un espai de diàleg entre la comunitat educativa per a compartir necessitats i bones pràctiques en matèria d'igualtat”, ha explicat l'alcaldessa.

“El compromís d'este Ajuntament amb la igualtat és ferma i, especialment, quan es tracta de conscienciar als nostres xiquets i joves, perquè no podem mai oblidar que l'educació és clau quan parlem d'este assumpte”, ha assenyalat l'alcaldessa, qui ha donat pas a la primera de les ponents Ana López-Navajas, encarregada d'impartir el taller Aprendre amb referents femenins, en el qual s'ha abordat el projecte Women’s Legacy que busca recuperar les contribucions culturals de les dones i incloure-les en el lloc que els correspon en els materials educatius.

El segon taller, sota el títol Patis coeducadors, naturals i segurs, ha sigut impartit per Sandra Molines Borrás, Vicent Ordaz Hidalgo i Juan Fernando Lancero Pavía, mentre que el tercer, denominat WordWeavers, ha tractat les perspectives de gènere en l'ensenyament d'idiomes a través de la literatura.

La jornada de demà arrancarà, a les 09.00 hores, amb un taller sobre educació sexual a les aules impartit per Carme Ivars Ronda i Teresa de Cruz Jordà.