Noticias Castellón
jueves, 21 de noviembre de 2024 | Última actualización: 17:28

Almassora inicia l'excavació del jaciment del Torrelló per a trobar la entrada original a l'antic poblat

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 48 segundos

Noticias Relacionadas

L’empresa especialitzada recupera restes de cerámica en les primeres jornades de treball

El jaciment del Torrelló del Boverot d'Almassora torna a ser objecte d'una excavació, en aquesta ocasió amb l'objectiu de trobar l'accés original a l'antic poblat. L'arqueòleg, Gerardo Clausell, dirigeix una intervenció que s'estendrà durant més d'un mes i que ja ha tret a la llum peces de ceràmica que, després de la seua neteja, quedaran exposades i documentades en el Museu del Torrelló.

L'excavació té un cost de 17.600 euros i s'enfoca cap al lateral nord i est de les muralles. Els treballadors de l'especialitzada aprofiten les bones temperatures d'aquesta tardor per a conéixer amb exactitud la cronologia de la muralla i les diferents civilitzacions que van ocupar el poblat i el van abandonar.

Tal com han indicat els operaris durant la visita de l'alcaldessa, Merche Galí, i la regidora de Patrimoni, Carmina Martinavarro, al recinte fortificat, en aquests moments el treball minuciós se centra en la muralla del segle II a. C., d'on ja han extret peces de ceràmica en els primers dies de treballs a l'aire lliure.

La Conselleria de Cultura ha acceptat la sol·licitud del consistori per a intervindre en aquest espai amb l'objectiu d'extraure noves restes i consolidar els trams recuperats en excavacions anteriors. D'aquesta manera, l'Ajuntament d'Almassora persisteix en la seua voluntat d'incrementar el patrimoni a la vista per a afavorir les visites i el seu impuls com a centre turístic de la localitat.

En aquest sentit, l'arqueòleg municipal manté el calendari d'excursions guiades a petició d'entitats, associacions, centres d'estudis i veïnat per a afavorir la difusió de les primeres civilitzacions d'Almassora. Així, en les pròximes setmanes està prevista l'excursió de l'alumnat de la UNED Sènior, que es desplaçarà amb autobús fins al recinte per a completar la formació que rep habitualment en el consistori, i col·legis de la localitat.

Malgrat les contínues excavacions des de 2017, l'edil de Patrimoni ha recordat que “queda molta faena per davant fins a aconseguir recuperar els 2.200 metres quadrats de superfície, dels quals a penes coneixem prop de la meitat”.