El repunt de llicències en 2017 motiva la participació en Cevisama on es reivindicarà el potencial de la indústria almassorina
Castellón Información
L'Ajuntament d'Almassora reivindicarà el potencial de la indústria taulellera en la pròxima fira de Cevisama, que se celebrarà a València del 5 al 9 de febrer. Així ho ha anunciat l'alcaldessa, Merche Galí, que ha incidit en el repunt de l'economia local i el descens de l'atur com un dels reptes de l'any que comença. “La ceràmica serà el motor d'aquesta recuperació”, ha defensat.
Galí i el regidor d'Indústria, Roger Beltrán, encapçalaran la delegació municipal que es desplaçarà fins a la mostra per a exposar la qualitat de la ceràmica local, amb signatures de reconegut prestigi internacional. De fet, Beltrán ha començat els preparatius per a traslladar a València el material representatiu del sector, tant de la pròpia indústria com de sectors auxiliars.
“Els 145 països presents en la mostra suposen un aparador mundial per a la ceràmica que es produeix a Almassora i que fins a l'any passat no havia rebut suport municipal en aquesta fira”, ha indicat Galí. En la mateixa línia, l'edil de l'àrea ha apuntat que l'impacte que va generar la mostra de 2017 en les signatures locals ha portat al consistori a repetir la seua participació, màxime quan les dades de llicències d'obres van ser més positives l'any passat que l'anterior.
Així, Almassora va tancar 2017 amb un increment de les sol·licituds per a operar en sòl industrial respecte a l'any anterior. L'obertura de 13 expedients al llarg de l'any va suposar un creixement del 18,18% enfront de les xifres de l'exercici anterior. Les llicències d'obra major per a ampliacions van coincidir amb la tramitació de permisos per a noves construccions, fet que apunta a un repunt de l'activitat.
L'ús de la ceràmica en entorns oberts però també en noves construccions i reformes particulars serà motor de l'economia local durant 2018, segons la previsió que maneja l'Ajuntament d'Almassora. De fet, la integració del municipi en la xarxa d'Oficines d'Informació de Rehabilitació (OIR) promourà activitats de rehabilitació edificatòria i regeneració urbana del parc d'habitatges existent, especialment dirigides als usuaris i als professionals del sector de la construcció.
L'impuls a l'activitat ceràmica continuarà enguany des del Pacte Territorial per l'Ocupació de la Ceràmica i a través dels tallers que s'impartiran en el Centre de Formació. El programa d'Edificació i Obra Civil, en el qual participaran 10 persones, mostrarà a l'alumnat la tasca d'auxiliars d'obra, elaboració de pastes i morters, tractaments de suports per a revestiments i tècniques de pintura i materials de imprimació, així com esquerdejats i guarnits. Totes aquests coneixements els adquiriran també de forma pràctica, per la qual cosa col·laboraran en la construcció d'una nau en el propi recinte.