Serveis Socials ha realitzat en el que va de 2019 un total de 144 valoracions, una xifra que ja supera a les 132 realitzades en tot 2017
Castellón Información
La regidora de Serveis Socials d'Almassora, Diana Belliure, ha confirmat la reducció dels temps d'espera per a les persones que requereixen ajudes en matèria de dependència se situa entre els sis i els huit mesos. D'aquesta manera, si els afectats tardaven abans prop de 16 mesos a ser valorats i percebre la contribució, ara aquest temps se situa entre els huit i els deu mesos.
“El personal de l'àrea de dependència de Serveis Socials ha fet un gran esforç per a realitzar el màxim nombre de valoracions domiciliàries possible i ha intensificat el ritme de treball per a accelerar les tramitacions”, ha apuntat l'edil, qui ha recordat que l'assoliment ha sigut possible gràcies a “l'ampliació de la plantilla amb la contractació d'una nova treballadora social, dedicada exclusivament a la gestió de dependència”.
D'aquesta manera, Serveis Socials ha realitzat en el que va de 2019 un total de 144 valoracions, una xifra que ja supera a les 132 realitzades en tot 2017. A aquest ritme, els tècnics municipals estimen que al juliol de 2019 començaran a valorar els expedients oberts en aquest mateix any, una nova reducció dels temps d'espera que farà possible “que les persones i les famílies afectades per malalties que requereixen d'assistència constant puguen rebre abans les ajudes i, per tant, guanyen en qualitat de vida i en salut”, ha destacat Belliure.
Actualment 350 persones del municipi reben algun tipus de recurs relacionat amb la dependència. D'aquestes, 182 reben prestació econòmica per a cures en l'entorn familiar i suport a cuidadors no professionals i altres 168 estan en residències i centres de dia.
Cal recordar, durant l'exercici de 2018, el departament de Serveis Socials va destinar un total de 220.494,20 euros ajudes persones majors o dependents amb serveis de transport i cures. Aquests fons van servir per a garantir el transport de les persones amb mobilitat reduïda, mantindre programes domiciliaris com ‘Major a Casa’ i ‘Menjar a Casa’, i contribuir al funcionament de la residència de la tercera edat i de la unitat de respir per a persones afectades per l'Alzheimer.