El treball se centrarà en el estudi de tres edificacions singulars de la població: l'Ajuntament, les escoles de la República i el molí del carrer Solana
Castellón Información
Aquesta setmana un grup d'alumnes de primer curs del Grau en Arquitectura Tècnica es van desplaçar al municipi castellonenc de Llucena per desenvolupar la primera de les tres sessions de treball in situ per a l'estudi de la construcció tradicional d'aquesta població de l'Alcalatén. Aquesta activitat s'emmarca dins de l'acord aconseguit per l'Ajuntament de Llucena i la Universitat Jaume I.
L'alumnat va estar acompanyat pels professors Manuel Cabeza, responsable de l'assignatura de 'Geometría Descriptiva', Joaquín Martínez, de l'assignatura 'Expressió Gràfica' i coordinador de curs; i Àngel Pitarch, responsable de l'assignatura 'Materials de Construcció' i vicedirector del grau. Durant aquest semestre participa també en el projecte el professor d'anglès Ricardo Casañ. L'organització per part de l'Ajuntament l'ha dut a terme José Antonio Bartoll, regidor de Cultura del municipi.
L'alumnat estudiarà tres edificacions singulars de Llucena; l'Ajuntament, les escoles rurals de la República i el molí del carrer Solana. Aquestes edificacions permetran a l'estudiantat entendre les característiques de la construcció tradicional d'aquesta població. Tant de l'Ajuntament com de les escoles, l'alumnat disposarà dels projectes originals de principis del segle XX. Les escoles i el molí formen part d'unes tipologies edificatòries molt freqüents al terme de Llucena.
El mètode de Docència per Projectes, o Work Based Learning (WBL), està implantat en tots els cursos del Grau en Arquitectura Tècnica des de la seua posada en marxa. Durant el present curs 2017-18 i com a novetat l'alumnat realitzarà el modelatge 3D dels edificis assignats amb l'eina Blender.