En dotze dies i de manera autònoma un total 22 grups van entregar els diferents treballs, dels quals s'han seleccionat 3
Castellón Información
Estudiantat de tercer curs del Grau en Publicitat i Relacions Públiques de la Universitat Jaume I ha realitzat diferents peces creatives per a conscienciar a la població del risc d'informar-se a través de fake news i la necessitat de triar fonts rigoroses.
Aquesta pràctica de caràcter creatiu s'ha realitzat com a part de la readaptació de la programació i avaluació al nou context de l'assignatura «Empreses de Publicitat», impartida pels professors Guillermo Sanahuja, Mayte Benlloch i Jose Ramón Vicente, amb l'objectiu de reflexionar sobre la responsabilitat de la indústria publicitària i de tots els comunicadors en l'actual crisi.
La pràctica consistia a crear una peça creativa (imatge, vídeo o gif) destinada a les xarxes socials o canals de missatgeria per a combatre la «infoxicació» i les notícies falses. Per a desenvolupar el contingut, l'estudiantat va tindre com a referència un article sobre aquest tema del degà de la Facultat de Ciències Humanes i Socials, Andreu Casero, i un brífing proporcionat pel professorat.
En dotze dies i de manera autònoma un total 22 grups van entregar els diferents treballs, dels quals s'han seleccionat com més destacats els corresponents als grups By Your Name (il·lustració), Poca Broma (vídeo) i Vino Tinto (gif).
El grup By Your Name, format per Dona Atanasova, Carlos Martí, Yasmina Morales, Olga Ricart i Carlos Tortosa, ha reinterpretat unes il·lustracions de @Henn_kim per a convertir-les en històries d'Instagram en les quals es realitza una comparativa entre el joc del telèfon desbaratat i la «infoxicació» i es proposen alguns consells de conscienciació.
El grup Poca Broma, integrat per Maria Román, Ariana Roig, Andreea Pasca, Mollie Nolan y Elena Torres, ha creat una peça audiovisual sota el lema #EstasFakeNewsLasParamosEntreTodos en el qual es recrea una conversa de WhatsApp i s'adverteix dels mites i faules d'internet i la seua ràpida propagació.
Finalment, el grup Vino Tinto, format per Irene Cervera, Eva pascual, Paula Gumbau, Alba Blasco, Inma Garriga i Maria Aulló, ha creat un gif animat en el qual es comparteixen consells per a combatre les notícies falses sota el lema «Fuera bulos».