Benlloch acompanya els estudiants en la presentació de les propostes, després de dues jornades de treball i estudi
Castellón Información
Prop d’un centenar d’alumnes de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València (EASD), acompanyats pels seus professors, han participat aquesta setmana a Vila-real en unes jornades de treball per a la creació de mobiliari urbà efímer que, en el mes de desembre, després del seu disseny i materialització, instal·laran en diferents espais de la ciutat. L'alcalde, José Benlloch, ha acompanyat aquesta vesprada els estudiants en la presentació de les seues propostes, que han estat elaborant durant dos dies en xicotets grups de treball. El projecte s'inclou en el conveni de col·laboració signat recentment entre l'Ajuntament i l’EASD.
“Quan ens vam plantejar aquest acord, ho vam fer pensant en dues qüestions: d'una banda, els alumnes de l'Escola, els futurs noms del disseny a la Comunitat Valenciana, posen el seu talent i el seu entusiasme al servei de millorar la nostra ciutat, al mateix temps que l'Ajuntament pot col·laborar d'una forma directa en la formació d'aquestes joves promeses. Aquestes dues premisses formen part del nostre model de ciutat, com a Ciutat Educadora i Ciutat de la Ciència i la Innovació. Per açò, aquest acord ens sembla tan interessant, i el resultat que hem vist fins al moment demostra que no estàvem equivocats”, valora Benlloch. En aquesta línia, l'alcalde ha destacat la creativitat dels alumnes i el talent demostrat en la plasmació dels seus treballs.
Els estudiants i professors de l’EASD han passat dos dies a Vila-real –dijous i divendres-, on han visitat els tres espais on, previsiblement, se situaran les seues creacions: la pròpia Biblioteca Universitària del Coneixement, el Convent, espai d’art i el jardí de les Dominiques, entre tots dos edificis. Després d'assistir a una conferència sobre Disseny Paramètric, els alumnes s'han organitzat en grups de treball de quatre persones, en els quals, durant el dijous i aquest matí, han anat preparant les seues idees i maquetes. Una vegada acabats els esbossos, els han defensat aquesta mateixa vesprada amb una presentació de 3 minuts cadascun, seleccionant cadascun dels grups un màxim de tres propostes d'entre totes les presentades (unes 25). Amb aquestes idees, els estudiants treballaran en l’EASD de València durant les pròximes setmanes i crearan peces d'art efímer que embelliran els tres punts seleccionats de la ciutat.