Noticias Castellón
viernes, 22 de noviembre de 2024 | Última actualización: 22:28

En minoria

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 57 segundos

Noticias Relacionadas

Ignasi Garcia Felip. Portaveu de Compromís i regidor de Transparència, Modernització i Normalització a l'ajuntament de Castelló.

Diumenge el saló d'actes del Museu de Belles Arts estava ple de gom a gom. L'associació feminista Adona't, presentava la seua exposició: 'En Minoria'. Un treball que vos recomane visitar i que no vos deixarà indiferents.

Fotografies de Carmen Ripollés Martínez, tractades per Lídia Díaz Romero i acompanyades per textos de professionals de la comunicació, que ens porten amb una idea senzilla però directa a una realitat que no pot evitar fer que ens pugen els colors i acceptar l'evidència: vivim en una societat que és masclista.

Per molt que la dreta s'obstine a cridar als quatre vents que "todo va bien" i que no hi ha cap motiu per eixir al carrer, la realitat és la que és. Imatge a imatge, podem observar com les dones són minoria en molts àmbits de la nostra societat i més si parlem del poder i llocs directius.

Les actrius Esther i Marta ens ho deixaven clar amb una tendresa que posa la pell de gallina. Cal que agafem el sostre de vidre i el baixem, el posem davant nostre i ens ajude a veure'ns com som.

Una reflexió més que necessària per a saber gaudir dels èxits i al mateix temps saber el camí que queda per recórrer, per arribar a eixa Igualtat Real que reclamava la Conselleria fa uns mesos.

Veure a les dones rodejades d'eixes figures sense rostre, tant assoles, en minoria, et fa prendre consciència de la desigualtat que dia a dia, passa sense que siguem conscients.

La comissaria de l'exposició, Carmina Pinyana, ha aconseguit, no sols representar d'una manera clara la realitat que ens passa desapercebuda, sinó que les dones que treballen comunicant en Castelló col·laboren en un projecte comú per la visibilització i la de prendre consciència de tota la feina que ens queda per fer, que no és poca.

En Minoria és en definitiva eixe crit que trenca la desigualtat silenciosa del dia a dia, és eixe feminisme que incomoda i cou, perquè ens demostra una realitat que acceptem però que no és justa, una realitat que discrimina i que cal canviar. Una aposta visual i literària que paga la pena de gaudir.