L’Ajuntament col·labora amb l'associació per a fomentar l’acolliment familiar i donar suport a les famílies i xiquets en processos de protecció
L'Ajuntament de Vila-real col·labora, un any més, en la campanya de sensibilització que duu a terme l'Associació de Voluntaris d'Acolliment Familiar (Avaf) per a promoure la labor d'este col·lectiu i fomentar l'acolliment de menors en processos de protecció.
El regidor de Serveis Socials, Toni Marín, acompanyat per Maider Macareno, coordinadora d’Avaf, i Laura Edo, tècnica de l'associació, ha presentat el balanç del treball que realitza el col·lectiu a Vila-real per a “acompanyar a les famílies d'acolliment, tant extenses com educadores, i ajudar al fet que els menors en situació de desemparament puguen tindre un acolliment en un entorn familiar”, tal com ha assenyalat el regidor.
Sota el lema 'Dona'm un lloc on créixer junts', Avaf desenvolupa una labor tan important com sensible com és fer costat a les famílies i als menors implicats en processos d'acolliment familiar, un treball que l'edil els ha agraït.
Marín ha recordat que l'Ajuntament de Vila-real manté des de fa tres anys un conveni de col·laboració i duu a terme activitats de la mà d’Avaf. “Estem molt agraïts a l'associació per la seua labor, que va en la línia de la nostra aposta per la cura de les persones i especialment dels col·lectius més vulnerables com són els menors”, subratlla Marín, qui apunta que en estos moments a Vila-real hi ha 14 xiquets i xiquetes acollits en un total de 12 famílies.
La tècnica Laura Edo ha subratllat que Avaf, una associació fundada fa 35 anys, porta ja més de dues dècades present a Vila-real donant suport a les famílies i als menors en acolliment. Entre les activitats que Avaf realitza a Vila-real destaca el reforç educatiu setmanal als xiquets, xiquetes i adolescents en acolliment, així com tallers d'habilitats socials, dirigits especialment als adolescents, amb l'objectiu que l'acolliment no fracasse.
“També realitzem difusió del recurs de l'acolliment familiar per a comptar amb més famílies voluntàries i que cada vegada hi haja menys xiquets i xiquetes en centres”, apunta Laura Edo, qui recorda que les persones interessades poden contactar amb l'associació a través del telèfon gratuït 900 150 804.
Per part seua, Maider Macareno, coordinadora d’Avaf a Castelló, ha agraït el suport de l'Ajuntament de Vila-real i ha explicat que “l'acolliment familiar és una mesura dins de la protecció del menor perquè el xiquet, xiqueta o adolescent que està en situació de vulnerabilitat i desemparament puga viure en una llar”. Per a ser família d'acolliment “només és necessari ser major de 18 anys, tindre una estabilitat social i econòmica que permeta un acolliment sa i ganes d'ajudar a aquests xiquets i xiquetes que es troben en una situació tan complicada”.