Noticias Castellón
jueves, 21 de noviembre de 2024 | Última actualización: 19:57

El municipi de Benicàssim acosta la realitat local dels Objectius de Desenvolupament Sostenible

Tiempo de Lectura: 32 segundos

Noticias Relacionadas

Sota aqueixes premisses, el cicle de xarrades ha començat aquesta vesprada de la mà del rector de l'Església Sant Tomàs de Villanueva, Luis Oliver

Castellón Información

L'Ajuntament de Benicàssim, a través de la regidoria de Desenvolupament Sostenible, impulsa la campanya de sensibilització i visibilització dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a nivell local, ‘17 mesos, 17 objectius’. Com ha explicat la regidora responsable de l'àrea, Cristina Fernádez, “la iniciativa té com a objectiu acostar cada mes la realitat local dels Objectius de Desenvolupament Sostenible proposats per l'Agenda 2030 de Nacions Unides i conéixer i debatre les iniciatives locals per a cada ODS”. width=

La regidora ha continuat dient que des de l'àrea de Desenvolupament Sostenible, “ens hem posat com a objectiu implicar a tots els sectors del municipi perquè coneguen els objectius i metes associades per a fer front a la pobresa, lluitar contra el canvi climàtic o aconseguir que les nostres ciutats siguen més sostenibles. Després del procés participatiu ‘Els joves opinen’ que va servir per a donar a conéixer els ODS entre l'alumnat de l'IES Violant de Casalduch, ara volem que, a través d'un agent local i la seua visió del ODS corresponent, es genere debat i els assistents opinen sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible, les seues causes i desafiaments”.

Sota aqueixes premisses, el cicle de xarrades ha començat aquesta vesprada de la mà del rector de l'Església Sant Tomàs de Villanueva, Luis Oliver, qui s'ha encarregat de donar la seua visió sobre el ODS 1: Fi de la pobresa. Com a representant de Càritas Benicàssim, el rector ha presentat la memòria de l'activitat duta a terme per l'entitat durant el 2021, així com les causes i els desafiaments de la pobresa a nivell general.

L'alcaldessa, Susana Marqués, ha recordat que “estem davant un innegable moment de canvi, on els governs de proximitat com som els ajuntaments, tenim l'obligació de garantir els millors serveis als nostres veïns i el deure moral de fer-ho social, econòmica i mediambientalment sostenible”.

El cicle de xarrades es realitzarà de manera itinerant pel que cada mes es durà a terme en locals situats en diferents punts del municipi. La pròxima xarrada serà el dijous 24 de febrer i s'analitzarà el ODS 2: Fam Zero.