La mostra de les seues obres més recents podrà visitar-se fins al pròxim 1 d'agost, de dijous a diumenge des de les 18.00 fins a les 21.00 hores
Castellón Información
La pintora castellonenca María Griñó ha presentat aquesta vesprada en el Centre Cultural Melchor Zapata de Benicàssim les seues obres més recents, sorgides totes durant la pandèmia i pintades entre 2020-2021. El seu habitual estil alegre i feminista ha donat pas a una profunda reflexió sobre la petjada psicològica, i també física, que ha deixat el virus en la societat.
A la fi de 2020 María Griñó va presentar ‘En què pensem?’, la primera part d'una sèrie dedicada a la Covid-19 on va saber transformar cada emoció, cada dubte i cada anhel dels quals ens havien assolat a tots durant aqueix any en una obra artística. Màscares, l'ascens del Club Esportiu Castelló, la música, notícies falses, comités d'experts fantasmes, postveritat, la crisi de l'hostaleria o la cultura van ser alguns dels temes abordats sobre el temps transcorregut durant l'estat d'alarma.
A més d'aquesta família, a Benicàssim presenta per primera vegada al públic la segona part d'aquesta crònica visual on els grafismes als quals tan acostumats ens té aquesta creadora en les seues poderoses cabelleres -com a al·lusió a l'activitat mental dels nostres cervells-, s'han traslladat també a la pell, a manera de tatuatges, per a representar el pla més físic. Totes aquestes peces narren el després de l'estat d'alarma.
Les obres de María Griñó recorden els últims mesos viscuts, on un percentatge molt alt de persones ja estan vacunades, on hi ha una major llibertat controlada però, com la mateixa autora reconeix “llibertat al cap i a la fi”.
La necessitat de tornar a recuperar la nostra llibertat pre-pandèmia apareix en moltes de les peces de l'exposició. Amb elles es justifica el títol de l'exposició: “Carpe diem”, aprofita cada moment del dia. Gaudint d'un passeig, del cant d'un ocell, d'un dia de sol, de la trobada amb amics o sers estimats, etc… “aqueixes xicotetes coses a les quals no solem donar-los importància però que són part del nostre dia a dia. Aquesta pandèmia ens ha ensenyat que el demà podia no haver-nos arribat mai i que havíem de gaudir del poc que podíem fer o veure”, conclou aquesta creadora.
La inauguració ha comptat amb l'assistència de l'alcaldessa, Susana Marqués, i l'edil de Cultura Javier Alonso. La mostra podrà visitar-se fins al pròxim 1 d'agost, de dijous a diumenge de 18 a 21 hores.