L'empresa encarregada del tractament va programar la setmana passada una actuació d'urgència en les zones amb aigua estancada
Castellón Información
L'estratègia duta a terme per l'Ajuntament de Benicàssim per a minimitzar la presència de mosquits després de les intenses pluges ha donat el resultat desitjat. Després de l'episodi de precipitacions registrada fa dues setmanes, l'Ajuntament de Benicàssim va realitzar un tractament larvicida intensiu en tot el Quadre de Santiago amb l'objectiu posat a controlar els mosquits en la fase larvària.
Dins del plantejament establit, l'empresa encarregada de les labors de control de plagues en el municipi, CTL Sanitat Ambiental, va programar la setmana passada el tractament d'urgència amb dos equips que van realitzar les labors necessàries en zones amb aigua estancada. Des de l'empresa encarregada de les labors de control de plagues en el municipi incideixen en què “tots els tractaments realitzats són no agressius amb la resta de flora i fauna de la zona”.
Després d'aquesta actuació, es va comprovar l'efectivitat del tractament revisant de nou les zones tractades i com ha comprovat aquesta setmana la regidora de Sanitat, Vanessa Batalla, “l'evolució de la situació en zones d'aigua estancada és positiva i s'ha comprovat que no hi ha mosquits en fase larvària pel que el pla de xoc establit ha eliminat la possibilitat que les larves detectades en un primer moment arriben a desenvolupar-se en mosquits adults”.
A més de les actuacions realitzades des de l'ajuntament en les zones municipals, Vanessa Batalla ha volgut agrair la col·laboració ciutadana “ja que la lluita contra els mosquits és una labor conjunta. Si els veïns i veïnes actuen en propietats privades, on nosaltres no podem accedir, el control de les plagues serà més eficaç”.
Seguint amb la col·laboració, l'alcaldessa, Susana Marqués, ha indicat que a més de la col·laboració dels veïns per a mitigar la presència de mosquits, per a aconseguir erradicar la plaga és necessari que la col·laboració també arribe des d'altres administracions, tant la Diputació provincial com la Generalitat Valenciana. “Necessitem un pla integral de mitigació i erradicació del mosquit, que arriben mitjans tècnics, però sobretot inversió suficient per a donar una resposta eficaç”, ha finalitzat l'alcaldessa.