Dos dels investigadors de l'UJI que col·laboren amb la càtedra estan entre els 20 guanyadors dels contractes postdoctorat de la Generalitat a l'estranger
José Benlloch, alcalde de Vila-real, ha celebrat que després de 12 anys de treball de la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de l'UJI, està arreplegant fruits molt positius tant per al desenvolupament de la ciutat com de la província i del sector ceràmic, a través de la formació de talent jove.
L'alcalde ha fet estes declaracions amb motiu de la recepció a Juan Carda, catedràtic i director de la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real, i a dos dels doctors col·laboradors de la càtedra que han resultat triats entre els 20 guanyadors dels contractes postdoctorat de la Generalitat Valenciana per a completar la seua formació a l'estranger durant dos anys.
Es tracta dels doctors Jaime González, doctor en Química amb menció internacional i Cum laude per l'UJI, i Pablo Serna, graduat en Química, màster i doctor en Ciències per l'UJI. Éls dos han sigut mereixedors d'estos contractes de la Generalitat entre més de 450 aspirants, per a realitzar una estada de dos anys a l'estranger amb la finalitat que puguen ampliar la seua carrera investigadora i docent.
Benlloch li ha agraït i reconegut la seua especial contribució i aportació en el camp de la investigació i la promoció de la ciència i la innovació al projecte de Ciutat de la Ciència i la Innovació de Vila-real. A més, també els ha agraït i reconegut la seua col·laboració com a investigadors i divulgadors científics, formant part de l'equip de Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de l'UJI.
En aquest sentit, l’alcalde ha celebrat que “sota la direcció del catedràtic Juan Carda, la nostra càtedra s'ha convertit en una referència per a la investigació de nous usos de la ceràmica i també per a projectar i impulsar el talent més jove”. L'alcalde ha destacat el mèrit dels investigadors Pablo Serna i Jaime González ja que tots dos han sigut triats per als 20 contractes de la Generalitat entre centenars de doctors de la Comunitat Valenciana.
En el cas de Pablo Serna, malgrat haver obtingut este contracte, ha decidit orientar la seua vida professional cap al sector privat de la indústria química “per a continuar creixent i desenvolupant l'important paper de la química en la nostra societat”. Serna és vicepresident de l'Associació de Químics de la Comunitat Valenciana, i delegat a Castelló del Col·legi de Químics de la Comunitat Valenciana.
Per part seua, Jaime González sí que realitzarà l'estada de dos anys a l'estranger, concretament en la Universitat d’Aveiro, a Portugal. És investigador i acadèmic especialitzat en Química Física i Inorgànica. És graduat en Química per la Universitat de Salamanca i posseeix un Màster en Química Aplicada i Farmacologia. A més de ser Doctor en Ciències per la Universitat Jaume I, amb la qualificació de Cum laude i una menció internacional.
Benlloch ha apuntat que “és una bona notícia que Jaime González puga continuar formant-se en Aveiro, ciutat que vam tindre l'oportunitat de visitar en 2022 i amb la qual la nostra ceràmica manté una estreta relació, a través de projectes d'investigació de l'UJI, a més de vincles comercials”. De fet, Portugal va ser país convidat de Destaca 2022, com una oportunitat per a estrényer llaços entre el teixit productiu de la província i la Universitat d’Aveiro i el seu centre tecnològic capdavanter en investigació, amb molts projectes lligats a la indústria ceràmica i, especialment, en l'àmbit eco i de valorització de residus.