Un grup d'estudiants amb els seus monitors realitza un viatge amb el propòsit de no produir residus al llarg de tot el trajecte i demostrar que és possible
Castellón Información
Amb el repte de demostrar que el residu zero és possible, dissabte que ve, 5 d'octubre, la ciutat de Borriana acollirà l'etapa final de la 'Ruta al Residu Zero', una iniciativa organitzada per l'associació ecologista madrilenya Mar de Tierras, amb l'objectiu central de conscienciar les persones de la importància d'introduir l'hàbit del consum responsable i no produir residus que perjudiquen el nostre entorn.
Viure sense plàstic, buscar alternatives més respectuoses amb el medi ambient, sensibilitzar el públic sobre hàbits de consum que siguen més respectuosos amb la naturalesa i, pel camí, mostrar que un canvi de model és possible, són algunes de les metes d'un original projecte que d'una forma vivencial, manifesta que el residu zero és un repte assolible.
Des de Guadalajara fins a Borriana, la Ruta al residu zero la realitza un grup d'unes vint persones, membres de l'associació i estudiants d'Escuela IDEO d’11 i 14 anys, i consisteix en una ruta amb bicicleta de vuit dies, amb el propòsit de no produir residus al llarg de tot el trajecte.
El final d'aquest singular viatge coincidirà simbòlicament amb un lloc amb port de mar, una destinació compartida desgraciadament amb la majoria dels residus plàstics que poblen el nostre entorn, amb les nefastes conseqüències que això comporta.
Mitjançant aquest projecte es pretén denunciar l'ús excessiu de plàstics en envasos, el sistema d'explotació de recursos que inclina la societat a l'acumulació de residus en molts casos no gestionats correctament, tant orgànics com inorgànics, i que estan conduint a la deterioració dels ecosistemes naturals i a la pèrdua de biodiversitat.
Amb el propòsit de crear un impacte en la societat i aprofitar el poder de visibilització de la vivència, i convidar a reflexionar sobre l'experiència com a motor de canvi per a aconseguir el residu zero, animen a la ciutadania de Borriana a rebre'ls, a conèixer l'experiència i a participar en aquest projecte, i d'aquesta forma posar un granet d'arena en la construcció d'una societat més sostenible.
Les activitats previstes per a la seua arribada el dissabte, 5 d'octubre, començaran a les 18.30h en el camí de la Serratella, al costat del restaurant Brisamar, que serà el punt de trobada per a acompanyar-los fins al centre de Borriana.
Qualsevol persona que estiga interessada a participar pot acudir amb la seua bicicleta per a realitzar l'últim tram del trajecte al costat del col·lectiu ecologista. Aproximadament, a les 19h serà el final d'etapa a la plaça de la Mercé, on els protagonistes i les protagonistes d'aquest projecte podran explicar la seua experiència.
En la iniciativa col·laboren l'Ajuntament, l'IES Jaume I, que els acollirà durant la seua estada a Borriana, i l'Agrupament Escolta Borriana, que també els rebrà aqueixa vesprada.