Noticias Castellón
domingo, 24 de noviembre de 2024 | Última actualización: 14:11

L'Ajuntament de Borriana torna a posar en marxa el programa d'inserció sociolaboral ‘Il·lusiona’t’

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 3 segundos

Noticias Relacionadas

Ha aconseguit una subvenció de 134.000 euros cofinançada entre la Conselleria d’Igualtat i el Fons Social Europeu per a la contractació del personal docent

Castellón Información

Un any més, l'Ajuntament de Borriana torna a posar en marxa el programa d'inserció sociolaboral 'Il·lusiona’t', després d'aconseguir una subvenció de 134.000 euros de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, cofinançada al 50% pel Programa Operatiu del Fons Social Europeu, per a la contractació de personal docent i altres despeses relacionades amb el programa.

Durant aquesta setmana s'iniciarà el nou projecte, una vegada finalitzat el procés de selecció de l'equip professional conformat per 10 persones. Aquesta selecció s'ha realitzat a través del servei públic d'ocupació de la Generalitat, Labora.

Un camí es done el tret d'eixida al projecte aquesta mateixa setmana, en tindrà lloc la primera fase, que consisteix en la realització d'entrevistes amb les persones participants, derivades des de la Unitat de Treball Social dels Serveis Socials Municipals.

Es tracta de 50 persones que actualment cobren la Renda Valenciana d'Inclusió, i especialment dones residents al barri de la Bosca, en registrar-se una bretxa salarial important i per ser aquest un districte d'acció a través del Pla d'Acció per a la Regeneració Urbana i Social del barri.

La regidora d'Inclusió, Maria Romero, ha explicat que “aquesta és una de les accions que emmarca el Pla d'Acció per a revitalitzar el barri de la Bosca, en què es visualitza amb claredat la situació de vulnerabilitat que viuen nombroses dones amb importants problemes per a millorar la seua ocupabilitat i amb altes taxes d'atur, cosa que, alhora, comporta dificultats d'inclusió en el municipi”.

Una vegada establert el diagnòstic situacional, i en una segona fase, es traçarà un itinerari d'inclusió personalitzat entre la persona participant i l'equip de professionals per a encertar amb les accions que millor s'aproximen a les necessitats i realitat de cada participant.

Entre les accions formatives previstes hi ha competències transversals com la digitalització, l'idioma, l'ofimàtica i les habilitats de busca d'ocupació o l'orientació laboral. A més, es facilitarà formació adaptada a cada persona en funció del perfil professional.

En paraules de Romero, “aquest projecte resulta beneficiós tant per a l'ocupabilitat dels 50 participants com per la contractació dels 10 docents o pel benefici directe que genera en contractar-se les prestacions i formacions a nivell local, i també pel benefici indirecte en activar a nivell laboral i personal a aquestes persones”.