Els veïns podran entrar per primera vegada a les instal·lacions i conéixer la història durant els dies 24,25 i 26 de juliol
Castellón Información
La regidoria de Patrimoni de l'Ajuntament de Borriana ha organitzat per al pròxim cap de setmana, els dies 24, 25 i 26 de juliol, unes Jornades de portes obertes en el refugi antiaeri del camí d’Onda, després de la finalització de les obres de condicionament del refugi de la Guerra Civil Espanyola.
Segons ha explicat el regidor de Patrimoni, Vincent Granel, “després de concloure les obres de reconstrucció és de justícia que la ciutadania de Borriana puga entrar a conéixer de primera mà els treballs realitzats per a recuperar una part de la història de la nostra ciutat. La història d’un colp d’estat que no hauria d'haver passat mai, però que s'ha de donar a conéixer perquè no torne a passar mai més”.
Les jornades de portes obertes se celebraran divendres que ve 24 de juliol de 18h a 21h, i dissabte 25 i diumenge 26 de juliol de 10h a 13h. Les visites, de 20 minuts de duració, comptaran amb un aforament limitat de 12 persones per a complir amb les mesures sanitàries escaients, en les quals s'explicaran els treballs de reconstrucció del refugi, la construcció original, i la història i vivències en aquest espai.
Les visites es podran reservar a partir del dimarts 21 de juliol a la Casa de la Cultura la Mercè, de 10h a 13h, o cridant al telèfon 964 51 00 10. L'entrada al refugi es realitzarà amb masquereta, i seguint totes els indicacions sanitàries escaients. Per això, a l'entrada, s'organitzarà l'accés a la instal·lació i, a l'interior, un guia turístic farà l'explicació de la rehabilitació del refugi i de tota la seua història.
Granel ha recordat que “han sigut molts anys d'excavacions que permetran que moltes persones puguen arribar a conéixer les penoses condicions que havien de passar molts borrianencs quan es bombardejava la nostra ciutat”.
A més de la visita, s'està treballant en un díptic informatiu del refugi que comptarà amb les explicacions necessàries “perquè, a més de ser un valor històric i patrimonial de la nostre poble, tinga també un valor turístic important”, ha precisat el responsable de l'àrea.
Aquest projecte està cofinançat al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) en el marc del Programa Operatiu de Creixement Sostenible 2014-2020, i forma part de l'Estratègia Edusi.