La corporació municipal també ha himenatjat hui a deu persones del consistori en l'acte institucional
Castellón Información
L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha reivindicat avui, en l'acte institucional del 9 d'Octubre celebrat a Borriana, el paper de la ciutadania perquè “és clau en el dia a dia i són ells i elles els qui acaben escrivint la història de la ciutat” i, per això, ha reclamat una vegada més “l'autonomia de les institucions més pròximes, com els Ajuntaments, per a poder treballar pels seus veïns i veïnes i pel conjunt de valencians i valencianes”.
Així ho ha manifestat Maria Josep Safont en el sala de Plens de l'Ajuntament de Borriana, on s'ha celebrat l'acte institucional del 9 d'Octubre en què, a més, la corporació ha homenatjat el personal municipal retirat durant aquest últim any, que en aquesta ocasió han sigut un total de 10 persones.
En la seua intervenció, l'alcaldessa s'ha mostrat “orgullosa” com a borrianenca i com a valenciana per ser “hereus de les antigues corts forals valencianes que van mantindre la seua vigència fins al segle XVIII, en què, segons ha assegurat, es pot reconèixer “un primer intent de caminar cap al municipalisme que ens ha portat on estem ara”.
Des de Borriana, ha argumentat que una ciutat que ha format part essencial de la història i de la trajectòria cultural, social, política i econòmica del poble valencià, "volem continuar reivindicant que la nostra gent no vol ser més que ningú, però tampoc menys”.
A més, l'alcaldessa s'ha referit a la commemoració d’enguany com a molt especial per les circumstàncies viscudes a la ciutat i, per això, ha apel·lat a “la capacitat de reflexionar per a construir junts un espai comú que ens permeta continuar avançant com a poble” i, segons el seu punt de vista, la millor manera de continuar avançant és, precisament, “reconèixer que qui té tota la raó són, únicament, les persones, la ciutadania”.
La primera edil ha posat l'accent en el futur, sense deixar de reivindicar ni oblidar els nostres orígens, a partir de la "nostra història, hem de pensar sempre en tot allò que encara ha d'arribar, perquè el futur és una responsabilitat compartida entre totes les persones que formem la nostra ciutat”.
D'altra banda, ha fet una crida a la unió i al respecte, perquè des de la diversitat, ha afirmat Maria Josep Safont, “s'arriba sempre a un enriquiment” i des de la convivència “es poden aconseguir molts més beneficis que des de la crispació”.
Sobre aquest tema, ha posat en valor l'experiència de la convivència en llibertat de la ciutadania del municipi a la qual ha qualificat de “compromesa, participativa, implicada, crítica i orgullosa de ser o de viure a Borriana”, i ha precisat que l'actiu “més valuós” ara per ara són els veïns i les veïnes perquè “som oberts, treballadors, i preparats i il·lusionats per a poder fer avançar la nostra societat seguint els avanços que fan que els esforços hagen d'anar adaptant-se a les noves exigències”.
10 homenatjats
En l'acte institucional l'alcaldessa ha imposat la insígnia de la ciutat a les 10 persones treballadores municipals que s'han retirat en aquest últim any, concretament a Vicente Aymerich Pérez, Miguel Fandos Gómez, Luis Masip Beltrán, Isabel Martínez Domingo, Josefina Selma Alcàsser, Vicente Salvador Reguart Miralles, Francisco María Calduch, Antonio Manjón Rodríguez, Luis Manuel Pérez Ramón, i Gloria Saborit Gil.
Al mateix temps, els ha donat l'enhorabona perquè després d'haver oferit la seua dedicació a la ciutadania de Borriana, cadascú des del seu lloc de treball a l'Ajuntament, “arriben a l’etapa de la vida que obri un futur joiós guanyat amb escreix després de tants anys de treball”. Per una altra banda, s'ha fet un esment especial a la funcionària Isabel Martínez, que va faltar recentment.
El portaveu municipal del grup de govern, J. Ramon Monferrer, ha agraït a cadascuna de les deu persones “la dedicació i els molts anys que han consagrat a treballar pels veïns i les veïnes de Borriana”.
En la seua intervenció, Monferrer ha fet una emotiva i particular ressenya de cadascuna de les persones homenatjades, i ha assenyalat que pocs treballs són “tan poc agraïts com els del funcionariat” però, al mateix temps, pocs treballs són “tan importants i tan gratificants com aquest, el dels qui es dediquen a servir als altres”.
Per això, ha indicat, “és tan important posar en valor el principi fonamental que inspira l'Administració Pública, una vocació de lliurament que fa possibles els drets de tots i de totes, en una convivència democràtica i millor”.
Després de finalitzar l'acte institucional a la sala de Plens de l'Ajuntament, han continuat els actes de celebració a la plaça Major amb la interpretació de la Marxa de la Ciutat i de l'himne de la Comunitat Valenciana per part de la banda de la Filharmònica de Borriana.
Ecce Homo
L'Ajuntament de Borriana ha decidit suspendre totes les activitats tradicionals que havien de realitzar-se el pròxim dia 12 d'octubre en honor a l'Ecce Homo, en concret, el tradicional romiatge fins a l'ermita de l’Eccehomo, la Fira de Comerç i l'habitual instal·lació de llocs de venda no sedentària que es du a terme simultàniament.
Aquesta decisió, plasmada a través d'un decret, i a causa de la situació de crisi sanitària actual per motius de la pandèmia de la Covid-19, significa que no se celebraran els populars festejos per a evitar el risc evident que es produïsquen aglomeracions de persones que, alhora, generen el perill afegit d'una propagació indiscriminada de la malaltia.
En conseqüència, l'Ajuntament de Borriana no atorgarà cap tipus d'autorització per a la venda no sedentària associada a aquesta celebració. Cas que es produïsca l'ocupació, les forces de seguretat actuaran per a evitar-ho i alçaran la corresponent acta-denúncia.
D'altra banda, el decret d'alcaldia recorda a la ciutadania la necessitat d'atendre les recomanacions i obligacions que estableix la normativa dictada amb motiu de la Covid-19, i fa constar que el Decret llei 11/2020, de 24 de juliol, del Consell, determina el règim sancionador especific contra els incompliments de les disposicions reg