El BOP ha publicat avui l'extracte de la convocatòria i ja es poden sol·licitar a partir de demà divendres 26 de febrer i durant un mes
Castellón Información
Des de demà divendres 26 de febrer, els autònoms i les microempreses de Borriana més afectats per les restriccions per a afrontar la crisi sanitària del coronavirus, poden sol·licitar les ajudes directes Parèntesi dins del Pla Resistir de la Generalitat Valenciana, convocades per l'Ajuntament de Borriana, amb l'objectiu de donar suport al teixit empresarial del municipi, segons ha anunciat l'alcaldessa, Maria Josep Safont, per a “fer front a les conseqüències originades pel coronavirus Covid-19”.
Aquesta línia d'ajudes directes suposarà en total una injecció de quasi un milió d'euros per als sectors i negocis del municipi més afectats per les restriccions sanitàries, ha recordat l'alcaldessa, que ha informat que el Butlletí Oficial de la Província (BOP) ha publicat avui l'extracte de la convocatòria, per la qual cosa, a partir de demà, a Borriana ja es poden sol·licitar les ajudes durant el termini d'un mes, fins al 25 de març, inclusivament.
Cal recordar que aquestes ajudes van dirigides als sectors d'hostaleria i restauració, el turisme, la cultura, l'entreteniment i els esdeveniments o les activitats esportives. L'import total de les ajudes Parèntesi per als negocis de Borriana ascendeix a un total de 988.267 euros, finançades en un 15% amb càrrec al pressupost municipal per a l'exercici 2021, concretament 148.240 euros, i la resta, amb l'aportació d'un 62,5% realitzada per la Generalitat, i per la Diputació Provincial amb el 22,5% restant.
Sobre aquest tema, l'alcaldessa ha valorat l'esforç conjunt de les tres administracions per a “ajudar a alleujar la situació econòmica i financera dels sectors més afectats per la crisi sanitària” i, ha subratllat, “l'obstinació i esforç” realitzat per l'equip de govern per a, “gestionar amb la màxima rapidesa el procés administratiu per accelerar al màxim els terminis i activar com més prompte millor la convocatòria i, per tant, el pagament de les ajudes”.
Les bases municipals reguladores per a la concessió aprovades la setmana passada estableixen els sectors que poden beneficiar-se i estan identificats en un annex. Les sol·licituds per a participar es presentaran en el registre electrònic de l'Ajuntament, i tant les bases reguladores com la convocatòria i els models d'impresos estan disponibles en la web municipal, en el tauler d'anuncis de la seu electrónica.
A més, davant qualsevol dubte, l'Ajuntament ha habilitat canals extraordinaris per a la resolució immediata, que atendrà personal especialment assignat a aquesta tasca, tant a través del correu electrònic HYPERLINK "mailto:plaresistir@burriana.es"com del telèfon 674 35 66 88, amb horari d'atenció de dimarts a dissabte de 10h a 15h.
En concret, les ajudes per autònom o microempresa són de fins a 2.000 euros, quantitat que s'incrementarà en 200 euros per persona treballadora, i van orientades a cobrir les despeses de l'activitat realitzada per les persones treballadores autònomes i microempreses amb un màxim de 10 persones a càrrec.
Les sol·licituds, ha aclarit Maria Josep Safont, “es resoldran per decret a mesura que es vagen revisant i complisquen els requisits, al mateix temps, ha ressaltat la possibilitat d'efectuar les transferències econòmiques setmanalment”. També ha precisat que l'aportació municipal per a les ajudes “podrà ser incrementada amb la finalitat d'atendre totes les sol·licituds que es presenten i reunisquen els requisits exigibles”.
Segons ha aclarit l'alcaldessa de Borriana, aquestes subvencions són compatibles amb altres procedents de qualsevol Administració o ens públic o privat nacional, de la Unió Europea o d'organismes internacionals, concedides per a la mateixa finalitat, “sempre que no es depasse el cost de l'actuació subvencionada i sense perjudici del que sobre aquest tema poguera establir la normativa reguladora de les altres subvencions concurrents”.
Requisits
Per a poder optar a les ajudes és necessari complir una sèrie de requisits, entre els quals destaquen: que l'activitat econòmica siga desenvolupada per un autònom o una microempresa que no tinga més de 10 treballadors en la plantilla; que els empleats estiguen donats d'alta en data 31 de desembre de 2020 en el règim de la Seguretat Social o en la mútua professional corresponent, així com en l'Agència Estatal d'Administració Tributària.
Es consideren despeses corrents subvencionables els pagaments en concepte de lloguer, llum, aigua, telefonia, manteniment de programes informàtics, dominis, hosting, despeses de gestoria, assegurances, interessos d'hipoteca vinculada a l'establiment comercial i qualsevol altre que corresponga al funcionament habitual de l'activitat. Així com les nòmines, assegurances socials i quotes d'autònom o mutualista.