És una iniciativa oberta a tota la ciutadania amb l'objectiu de crear un espai on poder reflexionar sobre temes d'igualtat
Castellón Información
L'Ajuntament de Borriana, reprèn aquest dimarts el ‘Club de lectura feminista’, que va començar online al maig, però que ara es realitzarà de manera presencial en el Centre Municipal de Cultura la Mercè, amb totes les mesures preventives sanitàries en vigor. No obstant això, si la situació sanitària així ho aconsella, hi ha la possibilitat de tornar a fer-ho online.
La iniciativa està oberta a tota la ciutadania, amb l'objectiu de llegir, difondre i crear un espai en què poder dialogar i intercanviar opinions entre amics i amigues sobre diferents temes. Cada mes es tria un llibre de la biblioteca municipal per a llegir i s'organitzen els col·loquis en relació a la lectura.
Les reunions del club de lectura es realitzaran cada últim dimarts de mes, primer al jardí arqueològic de la Casa de la Cultura i quan faça més fred a l'aula 108 de les instal·lacions. Per a demà, a les 19 hores, s'han triat els dos primers capítols del llibre Una habitació pròpia de Virgínia Woolf.
Es tracta d'una iniciativa de l'àrea d'Igualtat del consistori i de la Biblioteca Municipal amb la finalitat de “fomentar la lectura i crear un espai compartit en què reflexionar sobre temes en matèria d'igualtat”, ha manifestat la regidora d'Igualtat, Maria Romero.
El club de lectura és gratuït i les inscripcions per a participar-hi es poden sol·licitar tant a la Biblioteca, com al correu electrònic igualdad@burriana.es o al telèfon: 691679229.
La regidora d'Igualtat ha animat la ciutadania a participar en aquesta activitat, "si t'agrada llegir i veure pel·lícules, si vols conèixer gent, reflexionar sobre temes en matèria d'igualtat i passar-t’ho bé, uneix-te al Club de lectura feminista”, perquè en aquest espai “descobrirem novel·les, poesies, assajos, articles d'opinió, etc. que ens permeten indagar en la consciència col·lectiva per una ciutadania en igualtat”.
“La nostra idea –ha precisat Romero– no és tant que es faça una anàlisi exhaustiva del llibre llegit, sinó poder reflexionar sobre temes d'igualtat i que, encara que no s'hagen llegit el llibre, puguen aportar les seues experiències o simplement exposar les seues opinions sobre el tema que tractem”.
En aquesta línia, ha assenyalat que es tracta, “d'una banda, d'aprendre amb la lectura personal d'aquests textos i materials, però, també, que la nostra impressió inicial siga complementada amb les aportacions de les altres persones. En definitiva, “crear un espai compartit en què el feminisme puga enriquir les nostres vides”.
Aquesta activitat, ha conclòs la regidora de l'àrea, està emmarcada en una sèrie d'accions impulsades per la regidoria d'Igualtat per a aplicar la transversalitat i la perspectiva de gènere en les polítiques culturals municipals, “i donar així compliment a l'objectiu de l'Agència d'Igualtat de Borriana, de visibilitzar el paper de les dones i promoure’n la participació activa en l'àmbit de la cultura”.