Noticias Castellón
jueves, 21 de noviembre de 2024 | Última actualización: 18:29

Borriana obri el jaciment de Sant Gregori a través d'una visita virtual amb imatges preses amb un dron

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 29 segundos

Noticias Relacionadas

El Museu Arqueològic col·labora enguany en les Jornades d'Arqueologia d'Europa dirigides pel Ministeri de Cultura

 Castellón Información

El Museu Arqueològic Municipal de Borriana col·labora enguany en les Jornades d'Arqueologia d'Europa amb una espectacular visita virtual al jaciment arqueològic de la vila romana de Sant Gregori, amb imatges preses amb dron. Una oportunitat única per a poder visitar des de dins el gran jaciment romà que es troba en el terme municipal de Borriana prop de la mar.

 width=

A través de la pàgina web https://roundme.com/tour/728313/view/2293936/ i en les xarxes socials del Museu Arqueològic es podrà conèixer tot el jaciment en l'actualitat. L'edil de Cultura, Vicent Granel, i l'arqueòleg municipal, José Manuel Melchor, han explicat que “l'objectiu és que els ciutadans europeus puguen conèixer l'estat actual de l'excavació arqueològica de la vila marítima de Sant Gregori de forma interactiva i directa, amb la màxima informació disponible, acostant el patrimoni arqueològic borrianenc a la ciutadania d'una forma que no s’havia vist mai abans”.

Es tracta d'un jaciment que en aquests moments es correspon a la vila marítima excavada més gran de la Comunitat Valenciana, i de tota la zona mediterrània, i en la qual encara queden mesos de treball per a poder descobrir-la sencera, amb la col·laboració de la urbanitzadora Golf Sant Gregori.

Jornades Arqueològiques

Les Jornades d'Arqueologia d'Europa estan dirigides per l'Institut Nacional d'Investigacions Arqueològiques Preventives (Inrap) de França, i se celebren els dies 18, 19 i 20 de juny. Estan organitzades a Espanya per l'Institut del Patrimoni Cultural d'Espanya (IPCE) i el Ministeri de Cultura i Esport i tenen lloc en els 47 països membres del Consell d'Europa.

Pilotades per l’Inrap amb el suport del Ministeri de Cultura francès, aquestes jornades han mobilitzat a tota la comunitat arqueològica de la França metropolitana i d'ultramar durant més de deu anys. Totes les persones involucrades en l'arqueologia han unit les seues forces per oferir una mostra de la riquesa i la naturalesa d'aquesta disciplina a través dels seus escenaris al major nombre de persones possible.

 width=

Les Jornades Nacionals d'Arqueologia (JNA) van nàixer a França i, posteriorment, es van estendre a Europa en 2019, amb la participació per primera vegada de dèsset països. Ja en 2020, es van convertir en les Jornades Europees d'Arqueologia (JEA). L'obertura de l'esdeveniment a Europa ha continuat amb 28 països participant en l’edició de 2020 i quasi 500 organitzadors europeus diferents.

Com a conseqüència de la pandèmia per la Covid-19, la 11a edició de les Jornades d'Arqueologia (JEA) no s’han realitzat en el seu format tradicional. No obstant això, per a acostar l'arqueologia a tots els públics, l’Inrap va llançar, amb la col•laboració del Ministeri de Cultura francès, l'esdeveniment #archeorama.

A més dels esdeveniments amb el públic quan la situació sanitària ho permetia, l'esdeveniment #archeorama va obrir la possibilitat de crear esdeveniments telemàtics i millorar els recursos en línia: reunions en viu d'arqueòlegs en xarxes socials, publicació de vídeos inèdits, conferències en viu, visites virtuals a exposicions, modelat en 3D d'objectes i jaciments arqueològics, etc.

Amb quasi 1.000 iniciatives, tant presencials com exclusivament digitals, aquestes JEA 2020 i #archeorama han sigut un gran èxit. En total, es va comptar amb 15.000 visites úniques durant els tres dies de l'esdeveniment.