Noticias Castellón
jueves, 19 de septiembre de 2024 | Última actualización: 18:13

Càritas Vila-real puja un 15% les atencions en un any: dones espanyoles soles, les més ateses

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 5 segundos

Noticias Relacionadas

L’entitat presenta la memòria social de 2023 amb 424 famílies ateses (1.140 persones), distribuïdes en 641 dones i 449 homes. Les 64 persones voluntàries de l'ONG han fet arribar el “càtering social” a 197 famílies a través de 45.887 tàpers, xifra que s’ha incrementat en més de mil respecte l’any anterior

El perfil de les persones que necessiten ajuda i la troben a Càritas Vila-real és, majoritàriament, el d’una dona de nacionalitat espanyola que viu asoles, amb algun fill o sense, però amb “una motxilla carregada de problemes”. Així ho ha definit aquest matí el vicepresident de l’agrupació, Vicente Casabó, durant la presentació de la memòria social de l’entitat corresponent a 2023.

Casabó ha tombat l’estigma social que assenyala que la plataforma no atén a persones espanyoles i ha destacat que les atencions al conjunt de les persones necessitades han augmentat un 15% respecte a 2022. L’entitat ha atés a 1.140 persones de 424 famílies que viuen a la localitat. En concret, a 641 dones i 449 homes.

Les 64 persones voluntàries que col·laboren amb l’agrupació -“una bona xifra però que tant de bo fora major”, en paraules d’Enrique Cortés, president de Càritas Vila-real- han fet arribar el “catering social” a 197 famílies a través de 45.887 tàpers, xifra que s’ha incrementat en més de mil respecte l’any anterior. Així, els voluntaris han repartit 27.365 litres de llet, 9.600 quilos de creïlles, 3.800 litros d’oli i 7.200 dotzenes d’ous, entre d’altres productes de primera necessitat.

Els programes que ofereix l’entitat a les persones amb més dificultats inclouen també les classes d’alfabetització, de repàs i reforç escolar i la intervenció sociofamiliar. A més, l’ONG disposa d’un programa d’ocupació per tal de facilitar una integració completa en la societat. Fins a 40 persones van ser derivades a projectes per a trobar feina i 10 d’elles ho van aconseguir.

Tots ells afecten a les diferents nacionalitats que busquen l’ajuda social. El col·lectiu més gran es l’espanyol, seguit de persones colombianes, marroquines, peruanes, veneçolanes, romaneses i argelines, entre d’altres. Fins a 19 nacionalitats van passar per la seu de Càritas l’any passat.

En la roda de premsa de balanç de 2023 han participat també la tinent d’alcalde Anna Vicens, qui ha destaca l’increment de l’aportació municipal, i mossén Javier Aparici, responsable de l’església Arxiprestal de Vila-real.