Castellón Información
L'Ajuntament de Castelló ha abordat aquesta setmana la fase de diagnòstic del procés participatiu per a definir, de manera col·laborativa, el futur projecte de millora urbana i ambiental de l'avinguda Lledó. Així, s'han dut a terme onze reunions grupals amb entitats socials, tècnics i corporació municipal, en les quals s'han implicat més d'una vintena de col·lectius socials, en representació d'associacions i federacions veïnals, comerciants, col·legis, sindicats, empreses, col·lectius ecologistes, el Consell Social i la Universitat Jaume I, entre altres, a més de tècnics municipals i regidors de la corporació, tant de l'equip de govern com de l'oposició.
"Hem completat una primera part del procés participatiu per a la millora de l'avinguda Lledó, consultant a col·lectius veïnals, entitats empresarials i associacions de la ciutat per a conéixer les seues propostes respecte a aquesta actuació i definir el projecte", ha explicat l'alcaldessa, Amparo Marco. "L'Ajuntament continua avançant de la mà d'Europa i al costat dels veïns i veïnes per a aconseguir un model de ciutat més sostenible, segur i saludable", ha remarcat la primera edila.
En aquestes sessions telemàtiques, que es van succeir durant els dies 11 i 12 de novembre, els assistents han abordat les possibilitats de millora de l'avinguda, exposant els seus punts de vista i les seues propostes per a elaborar un futur projecte de remodelació. A més, es convocarà una nova reunió específica amb els comerços de la zona, perquè facen les seues aportacions respecte a aquesta actuació. En les pròximes setmanes es tancaran els informes de diagnòstic d'aquesta fase, que es passaran als equips tècnics per a ser validats i abordats després en noves reunions amb els mateixos agents socials que han participat en aquestes primeres. D'aquesta manera, es combinaran les metodologies de participació ciutadana per a la redacció d'un avantprojecte que puga donar forma a les idees i criteris exposats.
Per a aquest procés de participació s'ha establit una metodologia i un cronograma que es desenvoluparà en un període aproximat de quatre mesos. El projecte resultant d'aquest treball serà la culminació d'una idea que ja es contemplava en el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible (PMUS) redactat per l'Ajuntament l'any 2007 que va incloure l'actuació d'itinerari per als vianants accés centre en avinguda Lledó, i que ha sigut posteriorment desenvolupat i recollit en una memòria descriptiva per a poder sol·licitar fons europeus per a la seua execució. Fons europeus que s'han concedit a l'Ajuntament de Castelló per a cofinançar la millora urbana i ambiental de l'avinguda Lledó, pressupostada en 3,41 milions d'euros, a través de la convocatòria de subvencions a projectes singulars d'entitats locals que afavorisquen el passe a una economia baixa en carboni en el marc del programa operatiu Feder de creixement sostenible 2014-2020.