Noticias Castellón
domingo, 24 de noviembre de 2024 | Última actualización: 21:28

Castelló participa en les jornades de Ciutats Amigues de la Infància

Tiempo de Lectura: 2 minutos

Noticias Relacionadas

Més de 100 professionals de 25 municipis valencians i UNICEF analitzen les polítiques municipals davant la covid-19 en clau d'infància

Castellón Información

Més de cent professionals de 25 municipis valencians han participat en les jornades en línia de Ciutats Amigues de la Infància organitzades per UNICEF Comité Comunitat Valenciana al costat dels 14 municipis valencians reconeguts pel programa Ciutats Amigues de la Infància, entre els quals es troba Castelló. Aquestes jornades s'han celebrat en manera telemàtica entre el dimarts i aquest dimecres i han abordat diferents assumptes sobre la resposta a la pandèmia en clau d'infància.

La regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Mary Carmen Ribera, ha destacat que Castelló va rebre el reconeixement d'UNICEF en 2018 per les polítiques municipals d'infància i per donar veu a les necessitats, prioritats i drets dels xiquets i xiquetes de la ciutat. “Amb aquestes jornades hem abordat com hem afrontat la resposta a la covid-19 des dels diferents ajuntaments i com han afectat les mesures de prevenció per a evitar la propagació del virus”, ha apuntat.

Les II Jornades de Ciutats Amigues de la Infància s'han organitzat amb l'objectiu de generar solucions i oportunitats per a la infància a través del diàleg i el treball en xarxa. Així, s'ha abordat el rol de les administracions locals per a protegir i impulsar els drets dels xiquets i xiquetes en circumstàncies extraordinàries com les actuals.

Per a això s'han desenvolupat sessions sobre com escoltar la infància, mantenint processos de participació infantil en temps de pandèmia, sobre la importància de l'ús d'un espai públic segur i net, i sobre com planificar l'accés a serveis públics essencials de manera que atenguen adequadament les particularitats de la infància.

També s'han abordat els drets de la infància en l'àmbit digital, la bretxa digital i l'ús de les TRIC (Tecnologies de la Relació, la Informació i la Comunicació); i el dret al joc, a l'oci i el temps lliure.

A més dels ajuntaments participants i experts d'UNICEF Espanya, les jornades han comptat amb ponents com la Plataforma Regirada Escolar, l'Ajuntament de Vitòria; Antonio Rial, professor de Psicologia Social de la Universitat Santiago de Compostel·la, i la directora general d'Infància i Adolescència de la Generalitat Valenciana, Rosa Molero.