Noticias Castellón
viernes, 22 de noviembre de 2024 | Última actualización: 22:28

La Diputació de Castelló invertirà 750.000 euros per a millorar la gestió de l'aigua potable dels municipis menuts

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 46 segundos

Noticias Relacionadas

El diputat de Sostenibilitat proposa a l'Ajuntament de Viver integrar-se en el nou pla d'eficiència hídrica per controlar fuites

Castellón Información

El diputat de Sostenibilitat a la Diputació de Castelló, Ignasi Garcia, s'ha reunit aquesta setmana amb els edils de l'ajuntament de Viver Araceli Domingo (Agricultura i Ocupació) i Vicente Ferrer (Cultura i Turisme) per tractar assumptes relacionats amb la infraestructura hídrica del municipi. Els representants municipals han traslladat a Garcia la seua voluntat de "ser un exemple d'eficiència hídrica" i han volgut conéixer com la Diputació pot donar-los suport en la millora del servei d'abastiment d'aigua, especialment en els mesos d'estiu.

El diputat els ha informat del funcionament de les ajudes per a emergències hídriques de la Diputació amb les quals els ajuntaments poden finançar reparacions de fuites d'aigua, com la que recentment va causar danys al parc infantil de la localitat, i també els ha proposat instal·lar cabalímetres per conéixer de primera mà les dades de consum real d'aigua. La fase de diagnòstic és, segons Garcia, "el primer pas per planificar i poder engegar actuacions cap a una gestió eficient dins del terme municipal".

En aquesta línia, la Diputació engegarà el pròxim any el Pla provincial d'Eficiència en la Gestió municipal del Cicle integral de l'Aigua, un dels eixos d'actuació del Pla Director de l'Aigua. Per a tal finalitat, es contempla un pressupost de 750.000 euros amb què la institució supramunicipal oferirà suport als ajuntaments per fer més eficient la xarxa de distribució en baixa, o el que és mateix, les canalitzacions municipals que conduïxen l'aigua potable fins als domicilis.

"Aquesta xarxa ha estat molt descuidada els darrers anys", motiu pel qual "es produïxen fuites de manera continuada que impedixen l'estalvi d'aigua i encarix el servei", ha explicat Garcia, qui ha insistit també en la necessitat "d'implicar els ajuntament en la planificació d'inversions en infraestructura hídrica per garantir un dret bàsic com és l'accés a l'aigua", tal com ja han reclamat alcaldesses i alcaldes en les cimeres comarcals de la Diputació.