La Regidoria de Reciclatge i Gestió de Residus llança una nova campanya de conscienciació ciutadana que arriba a 33.000 llars
La Regidoria de Reciclatge i gestió de Residus de l'Ajuntament de Castelló ha llançat una nova campanya de conscienciació ciutadana, que arriba a 33.000 llars de tota la ciutat, amb l'edició de la seua revista 'Ara què fem?'. La publicació ha estat presentada pel regidor de l'àrea, Ignasi Garcia, juntament amb l'Equip d'Educació Ambiental de Castelló, amb l'objectiu de ser l'eina clau per aprendre a reciclar i separar correctament els residus del dia a dia.
"Hem editat el segon número de la revista que es distribuirà a les famílies on s'explica què fa l'Ajuntament de Castelló, per què ho fa, i com hem d'actuar a les nostres cases per a gestionar millor els nostres residus i fer de Castelló una ciutat molt més sostenible". "Som una ciutat compromesa amb el medi ambient i que avança cap a un model de ciutat verda, i per aconseguir-ho, és clau actuar en el dia a dia, perquè els xicotets gestos són imprescindibles per a la salut ambiental de la nostra ciutat", ha assenyalat Garcia.
Els exemplars arribaran a les llars dels i les castellonenques "perquè tinguen els mecanismes i la informació necessària per a aplicar hàbits fàcils i sostenibles al seu dia a dia sense excuses", tal com ha explicat l'edil Ignasi Garcia. L'objectiu és resoldre dubtes per a la separació correcta i proporcionar una guia per a les famílies per continuar situant Castelló a l'avantguarda de la gestió de residus.
Entre d'altres, la publicació, anual i en col·laboració amb Reciplasa, explica detalladament i de forma molt visual quins residus van als contenidors grocs, al verd, al blau, al marró i altres de més específics, i els beneficis ambientals que comporta la correcta separació. També recull dades com la quantitat de fem que genera un ciutadà o ciutadana de Castelló al dia o la quantitat anual de residus, visibilitzant el rècord sobre rècord en la recollida selectiva; dona consells per començar a reciclar, com portar bosses pròpies a la compra, doblegar bé els envasos per estalviar espai, reciclatge en família, què es pot reciclar i què pot ser reutilitzable, a més d'informar sobre el treballl de l'equip d'educació ambiental, i el servei dels ecoparcs mòbils i fixes, que han multiplicat per cinc la seua presència a la ciutat en el darrer any, i inclou informació sobre el servei de recollida de voluminosos i poda, a més d'una part més lúdica per als més menuts de casa per a tancar l'edició.