Mezquita defineix el treball com a “innovador i inclusiu, perquè ha estat capaç d’aconseguir la participació de tot l’alumnat i de diversos centres
Castellón Información
El regidor d’Educació, Francesc Mezquita, ha intervingut hui en la presentació del documental ‘La vida en blau’, una obra audiovisual basada en el projecte educatiu amb el que xiquets amb autisme que van gravar un disc de rock en valencià i que s’estrena a les portes de la celebració del Dia Internacional de l’Autisme, el pròxim 2 d’abril. L’edil ha definit el treball com a “innovador i inclusiu, perquè ha estat capaç d’aconseguir la participació de tot l’alumnat i de diversos centres”.
Mezquita ha destacat que ‘La vida en blau’ ha fet un gran treball per dos motius “perquè presenta propostes innovadores en l’àmbit educatiu i per què els protagonistes canten cançons populars, en valencià i que connecten la nostra història, les nostres tradicions, amb els més menuts, a ritme de rock”. Per això, ha animat els centres i les famílies a utilitzar aquests materials per a treballar.
És per això també que el consistori ha col·laborat amb el projecte amb la distribució de 4.000 puzzles en blanc entre els centres educatius, una iniciativa que compta amb la participació de la Càtedra Soler i Godes. Sobre aquests puzzles, l’alumnat ha pintat dibuixos de color blau, un color significatiu del l’autisme. Amb el puzzle, el consistori ha facilitat una document informatiu sobre les característiques de les persones amb TEA i com fer possible la seua inclusió.
En la seua intervenció, Mezquita ha agraït el treball de Yolanda Arnau i Juan Vives, pares d’Álvaro, per posar en marxa la iniciativa, així com a totes les famílies implicades. L’edil també ha felicitat el protagonistes Álvaro, Aitor, Joaquin, Alejandro, Natxo i Hugo, per posar-se davant del micròfon i pujar-se a l’escenari.
Cal destacar que ‘La vida en blau’ és un projecte inclusiu que uneix els conceptes del autisme i rock. Mitjançant una proposta didàctica, els companys de classe de xiquets i xiquetes amb autisme, han pogut participar en les activitats musicals de preparació de les cançons.
Han participat en la iniciativa centres educatius de primària i de secundària de diferents municipis. El resultat ha estat un disc de rock, concerts i aquest documental. L’objectiu de la iniciativa ha estat demostrar que amb treball constant i amb els suports adequats, l’alumnat amb autisme pot desenvolupar la infantesa amb plena integració.