La candidatura de la capital de provincia forma part d'un total de 13 urbs arreu de l'Estat que s'uniran a aquesta iniciativa
Castellón Información
La Comissió Europea ha seleccionat a Castelló com una de les 54 noves ciutats per a participar en el Intelligence City Challenge (Desafiament de Ciutats Intel·ligents), en el qual prendran part a partir de setembre, i durant els dos pròxims anys, 124 ciutats a través de la xarxa europea de ciutats intel·ligents. La candidatura de Castelló és una de les 13 triades de tota Espanya i una de les tres de la Comunitat Valenciana (al costat d'Alacant i Alcoi), en una convocatòria a la qual s'han presentat un total de 192 ciutats de 20 països de la Unió Europea i del Regne Unit.
"Entrar a formar part de la xarxa europea de ciutats intel·ligents és una oportunitat única per a Castelló, per a continuar posicionant-nos com a ciutat innovadora, intel·ligent i sostenible", ha assegurat l'alcaldessa, Amparo Marco. "Amb l'elecció de la nostra candidatura podrem treballar amb les ciutats més avançades en el camp de la innovació aplicada a entorns urbans i smart city, i aprendre i intercanviar experiències per a continuar millorant", ha apuntat.
"La decisió de la Comissió Europea és un eix clau en el disseny de l'Agenda Urbana, de la qual serem referent en tota Espanya, i posiciona a Castelló per a l'obtenció de noves inversions europees en les pròximes convocatòries de fons", ha valorat l'alcaldessa.
La iniciativa s'adapta, a més, al context actual, convertint-se en una oportunitat perquè les ciutats participants evolucionen i s'unisquen a una comunitat que potencia les tecnologies avançades, per a abordar les crisis provocades per la pandèmia de la covid-19 i per a reconstruir les seues economies, conduint-les a un creixement intel·ligent, verd i sostenible, millorant la seua qualitat de vida i creant noves oportunitats per al teixit empresarial.
La candidatura de Castelló, presentada per l'Ajuntament a través de l'Oficina de Planificació Econòmica, va comptar amb l'aval de 80 entitats representatives de la societat i de l'empresariat local i tindrà com a assessors locals d'innovació, la Universitat Jaume I (UJI) i l'Associació d'Empreses de Tecnologies de la Innovació Xarxatec.
Amb l'entrada en la xarxa europea de ciutats intel·ligents, la ciutat tindrà al seu abast més eines, creant sinergies que encoratgen una revolució tecnològica amb impacte transversal en l'àmbit social i mediambiental. També cal tindre en compte el fet d'aconseguir un benefici econòmic directe en les empreses que conformen l'ecosistema local de la innovació.
El Intelligence City Challenge actuarà com un motor per a les ciutats disposades a complir l'expectativa que poden exercir un paper de lideratge en la conducció d'una revolució tecnològica que portarà no sols a un major creixement i competitivitat, sinó també a condicions i espais de vida més saludables, més verdes i més sostenibles.