La jornada ha servit per abordar estratègies conjuntes i promoure la correcta separació de residus i, per conseqüència, reduir l'impacte de la contaminació ambiental en grans ciutats. Un encontre en que també han estat presents el director general de Qualitat i Educació Ambiental, Joan Piquer, la gerent de l’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE), Sara Bort, la gerent del Consorci de Residus C1 i el C3/vi, Silvia López, i el gerent de Reciplasa, Fernando Albarrán.
Garcia ha destacat una trobada que "servirà per establir objectius compartits, incrementar les dades de recollida selectiva a Castelló i coordinar una estratègia comuna de les dos capitals de província en sostenibilitat ambiental”. Així mateix, Garcia ha valorat molt positivament d’educació ambiental que l’Ajuntament ha posat en marxa en els últims mesos, així com “l’increment del nombre de contenidors en els carrers de la ciutat per facilitar al veïnat la separació de fems o l’aposta dels ecoparcs mòbils en els diferents districtes”.
Per la seua banda, Campillo ha expressat que “hem compartit algunes de les novetats que hem implementat a les nostres ciutats i hem aprofitat per a parlar de què ens espera en els pròxims anys per a la gestió d’aquests recursos que són molt importants i podran ajudar-nos molt a millorar les nostres taxes de separació, els sistemes de recollida i de la matèria orgànica”.
Cal destacar que Castelló, a hores d’ara, es troba ultimant el nou Pla de Gestió de Residus. Garcia ha explicat que “les dades de recollida a Castelló demostren que hem avançat molt en l'últim any però que hem de continuar treballant per reciclar més i millor”.
La Regidoria de Reciclatge i Gestió de Residus de l’Ajuntament de Castelló ha posat en valor les dades de recollida d'orgànica, que va complir un any de servei el passat 1 de setembre. En els dotze primers mesos de funcionament, l’Ajuntament de Castelló va recuperar més de 2.600 tones, a través dels més de mil contenidors que hi ha distribuïts per la ciutat, i cal remarcar que el fem orgànic és el 40% del pes del fem que generem i tractat diferenciat ens permet recuperar-li tot com a compost o combustible. De fet, el regidor de l’àrea, Ignasi Garcia, ha celebrat “la gran acollida de la ciutadania, en una iniciativa nova molt beneficiosa per la ciutat”.
D’aquesta manera, Garcia ha agraït la predisposició de Campillo i de l'Ajuntament de València per establir sinergies de cooperació per un treball comú orientat a conscienciar a la ciutadania sobre el reciclatge i assolir el reptes de reduir el fem a les ciutats a un 10% seguint l’estratègia europea de cara a l’any 2035, així com acabar amb el model de consum de plàstics d’un sol ús i potenciar l'economia circular.