Noticias Castellón
viernes, 22 de noviembre de 2024 | Última actualización: 22:28

Castelló calcularà la petjada de carboni dels desplaçaments diaris de la ciutadania

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 18 segundos

Noticias Relacionadas

La Setmana de la Mobilitat explicarà al públic infantil els avantatges d'utilitzar maneres de transport sostenibles en la ciutat

 

Castellón Información

Saps quin és l'impacte ambiental dels teus desplaçaments diaris? Vols conèixer quant CO2 generen els teus trajectes? L'Ajuntament de Castelló i la Fundació f2e per a l'Eficiència Energètica durant la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, que se celebra del 18 al 24 de setembre, habilitaran una calculadora de petjada de carboni per a analitzar l'impacte ambiental dels desplaçaments quotidians contestant a unes senzilles preguntes sobre el mitjà de transport utilitzat diàriament i en cas que siga cotxe quin tipus de vehicle, quantes persones viatgen en ell, etcètera, segons explica el regidor de Mobilitat, Rafa Simó.

"Amb aquesta calculadora de petjada de carboni, qualsevol persona pot conèixer què impactes tenen els seus desplaçaments sobre el medi ambient i quines mesures poden prendre per a reduir les seues emissions, posant l'accent en la conducció eficient, els avantatges dels viatges compartits i l'ús racional del vehicle", destaca el gerent fundació f2e, Víctor Gaceta.

La calculadora facilitarà la dada dels quilos de CO2 emesos per cada persona que s'acoste fins a l'expositor de la fundació i també es projectarà un videoconsell sobre la petjada de carboni del transport. El públic infantil podrà, per la seua banda, conèixer què impactes ambientals, socials i econòmics tenen els diferents mitjans de transport a través d'unes targetes que identifiquen, amb els colors d'un semàfor, quines accions són més o menys positives.

Sabies que un cotxe privat roman aparcat el 97% de la seua vida útil, que el 50% dels viatges amb cotxe són de menys de 3 quilòmetres o que un trajecte amb autobús urbà equival a la utilització de 23 automòbils i genera un 66% menys d'emissions de CO2. Aquests són alguns exemples de la informació que es facilitarà en aquestes targetes "perquè els xicotets associen quins són les que corresponen a una mobilitat neta, compartida i intel·ligent a través de les variables ambientals, socials i econòmiques d'optar per una mobilitat més sostenibles", apunta el regidor Rafa Simó.

Les activitats de la Setmana de la Mobilitat, que se celebra del 18 al 24 de setembre, començaran dilluns que ve al Casal Jove del Grau; el dimarts es desplaçaran al parc Geòleg Royo, el dimecres al parc Botànica Carmen Albert, el dijous a la plaça Mar Egeu i el divendres a la Plaça Major, amb una macrobicicletada escolar i la I Marxa per la Seguretat Vial coincidint amb la celebració del Dia Sense Cotxes. Durant el dissabte hi haurà activitats en el carrer Navarra (PARKing Day) i en la Plaça Major, mentre que el diumenge se celebrarà la III Gincana Sostenible, organitzada per Su Taxi, amb punt d'eixida des de la Plaça Major. La programació completa es pot consultar en www.castello.es i seguretatvial.castello.es.

La Setmana Europea de la Mobilitat, el lema de la qual enguany és "Compartir et porta més lluny", està dirigida a sensibilitzar sobre les conseqüències negatives que té l'ús irracional del cotxe en la ciutat, tant per a la salut pública com per al medi ambient, i els beneficis de l'ús de maneres de transport més sostenibles com el transport públic, la bicicleta i els viatges a peu.

Sobre la Fundació f2e

La Fundació per a l'Eficiència Energètica de la Comunitat Valenciana, de la qual són patrons BP, l'Ajuntament de Castelló i la Universitat Jaume I, té com a objecte impulsar l'actuació en el camp de l'eficiència energètica a través de la formació, conscienciació social, suport al desenvolupament d'iniciatives empresarials i promoció de projectes d'innovació. Situada a Castelló, f2e conjumina així esforços de l'àmbit privat, públic i acadèmic.