Noticias Castellón
jueves, 21 de noviembre de 2024 | Última actualización: 17:05

Castelló consciencia a la ciutadania sobre la protecció del corriol a través del voluntariat ambiental

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 10 segundos

Noticias Relacionadas

El curs de formació serà el dilluns 20 de juny, de 18 a 20 hores a la Cambra Agrària Municipal, a l'avinguda de Lledó 16

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló i la societat ornitològica de SEO Bird Life promouran bones pràctiques a les platges entre els banyistes per a protegir el període de nidificació del corriol camanegre, una espècie que es troba declarada en perill d'extinció el Llibre Roig de les Aus a Espanya 2021. Així, primer han organitzat el 20 de juny una jornada de formació de voluntaris ambientals que s'encarregaran de vigilar l'hàbitat del corriol i aconsellar als ciutadans. Les persones interessades s'han d'inscriure en el correu electrònic valencia@seo.org.

"Per segon any consecutiu desenvolupem aquesta iniciativa al costat de SEO Bird Life per a millorar les condicions d'hàbitat de l'au i la conservació de les nostres platges. La primera campanya va permetre recuperar població i es va aconseguir generar un moviment ciutadà preocupat a cuidar les platges", ha afirmat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, que ha ressaltat que "davant el començament de la temporada estival posem en marxa un equip de voluntaris que s'encarregarà d'aconsellar als banyistes amb recomanacions per a respectar el corriol".

El curs de formació serà el dilluns 20 de juny, de 18 a 20 hores a la Cambra Agrària Municipal, a l'avinguda de Lledó 16. A través del programa de vigilància del corriol, els voluntaris recorreran el litoral, especialment l'entorn de la reserva de flora del Serradal, i repartiran fullets que recullen una serie de recomanacions per als vianants i banyistes, entre altres, recorda que no es pot accedir a la platja amb animals domèstics en ser depredadors de fauna silvestre i les seues cries, que s'ha de respectar la flora i la fauna de les dunes, que s'ha d'accedir a la platja pels passos habilitats i que cal depositar els residus en els contenidors pròxims.

Aquesta iniciativa forma part del projecte "Xarxes ciutadanes per al corriol" "per a millorar la biodiversitat dels ecosistemes dunars en diverses platges del litoral de Castelló i València que financen la Fundació Bancaixa i CaixaBank dins la tercera Convocatòria Mediambiental.

El projecte de renaturalització en 2021 va permetre augmentar la població del corriol fins a les 11 parelles -10 en el Serradal i una al Pinar- i 14 nius. En 2020 només es van identificar entre 6 i 9 a conseqüència del temporal Gloria. Es van dur a terme accions de conservació, jornades de sensibilització ciutadana i es va crear un grup de voluntaris amb 12 integrants durant el període de nidificació.