L'objectiu és introduir el taulell castellonenc en la universitat i que en un futur siga el principal distintiu de les obres de caràcter urbà
Castellón Información
La Diputació de Castelló estrena enguany categoria dintre del Concurs de Regeneració Urbana. És tracta del CRU, una nova modalitat que s'adreça exclusivament a l'alumnat universitari d'arquitectura a fi que comencen a adoptar la ceràmica com a element distintiu de les seues obres des d'etapes primerenques.
El concurs, segons ha explicat el president José Martí, seguirà la mateixa dinàmica que el seu germà major. L'alumnat interessat en formar part del CRU haurà d'escollir un espai degradat dels 42 presentats prèviament pels ajuntaments castellonencs i presentar una proposta de millora en què la ceràmica siga la protagonista. Es premiarà els dos millors plantejaments.
"Amb el CRU mirem cap al futur. Els arquitectes són els millors aliats per a portar la ceràmica fora de les quatre parets de la llar, per això ens fixem en les noves generacions de professionals perquè comencem a comptar des de ja amb el taulell castellonenc i que vagen introduint-lo en els seus projectes". Per a Martí "és imprescindible que ampliem les possibilitats de mercat dels nostres productes i que això es traduisca en riquesa i oportunitats per a la província".
El CRU 'original' continua el seu full ruta. Junt a la convocatòria del CRU s'ha obert també el període de presentació de projectes per a la cinquena edició del concurs de regeneració urbana de la Diputació de Castelló. El termini per a ambdues modalitats estarà obert fins el 20 de maig de 2022. Les bases poden trobar-se al web somceramica.dipcas.es.
Cal destacar que enguany es consolida l'alça en el pressupost per a l'execució de les obres: 450.000 euros, a dividir entre els dos plantejaments guanyadors. José Martí ha fet una crida als professionals de l'arquitectura a que participen en la convocatòria de projectes.