Carles Mulet. Membre d'Iniciativa. Senador de Compromís.
Me declare taurí al 100%, sense cap gènere de dubte, sense cap problema de consciència i mirament. Per això, evite menjar-me a eixos animals que admire, i no m’agrada que se’ls maltracte per al suposat divertiment de les persones, i molt menys, m’agrada que se’ls mate en espectacles.
I si voleu, continuem pensant que una divinitat d’eixes totpoderoses va crear el món i tot el que en ell hi habita per al gaudiment i servei de les persones ( o dels homes exclusivament, segons quina religió, com les majoritàries), però, hi ha cap llibre sagrat d’eixos, que diga que també els va crear per a que sàdicament els fem patir?, doncs, quina divinitat amb el humor més negre!.
Fa pocs segles, parlar de drets humans deguera ser per a molt una cosa frívola, de quatre flipats, de gent que no té res més interessant que fer... i avui en dia ningú dubta que tenim uns drets inherents a la nostra condició de persones, d’humans,
Per això, parlar de drets animals, pot semblar ara un poc estrany, com aplicar conceptes creats pels humans, valors i demés, a animals. Però, precisament per aixó, perquè hem de canviar radicalment la visió que tenim de tot el que ens envolta, per simple egoisme si cal, si volem sobreviure, hem de canviar per molts motius la nostra relació amb la resta d’animals.
La suposada tradició val sempre d’excusa, però és un concepte massa flexible i manipulable segons el resultat ; tradició són construccions d’una societat, consums que es transmeten de generació en generació, però no són elements sagrats; moltes d’elles s’acaben i en naixen de noves, perquè són el reflex de la societat precisament, altres, es per haver-se transmès, no significa siguen bones. Era una tradició en la roma antiga tirar als cristians als lleons, demanem se reinstaure? Per ser una tradició religiosa l’amputació del clítoris, anem a respectar-la ?
Quants morts este any per festejos taurins? , Quant milions d’euros, sí milions, sumen el q s’ha gastat en assegurances, metges, ambulàncies parades, muntatges, transports de bous, contractes... ?, sí, genera tot això ocupació... però amb quins diners? Es destinen els diners públics , per a necessitats públiques.
El prohibicionisme entenc genera una reacció adversa que tampoc ajuda, però per davant hi ha una llarga faena , molta pedagogia, conquerint a la gent per la raó, i segur que en el coret de molts va colpir l’assassinat del lleó de zimbague, va ser una imatge esgarrifosa. O quí no va sentir una sensació de fàstic enorme quan va vore la foto del Borbó posant amb l’elefant mort ?
Doncs eixa sensació d’indignació, entenc que al final s’escamparà en la gent quan veja un bou assassinat en públic per “ ser tradició”, perquè la gent té cor i sentiments, i la faena ara és precisament eixa, que comencen a comportar-se com el que són, animals, racionals, però animals, persones amb ànima ( si ens atenem al significat etimològic, no hi ha dutbte)
I no podem robar-li a ningú la vida , l’ànima, a cap ser viu, per a distraure’ns...