La finalitat d'aquest projecte és afavorir les capacitats tant del personal ja treballant dins d'una organització, com de les persones aturades
Castellón Información
Durant els pròxims dos anys la start-up CIDET coordinarà el projecte Intranet: Intrapreneurship net-playbook, un Erasmus+ CA2 aprovat aquesta setmana per la Unió Europea. Realitzat al costat de socis de Polònia, Holanda, Eslovènia i Hongria, aquest projecte té com a objectiu fomentar les competències empresarials, les habilitats digitals i habilitats blanes per a promoure la empleabilidad, el desenvolupament soci-educacional i el creixement professional.
La finalitat d'aquest projecte europeu és afavorir les capacitats tant d'aquell personal que ja està treballant dins d'una organització, com de les persones aturades que estan desitjant adquirir certes competències dirigides a la innovació i millora d'equips. L'objectiu és augmentar les habilitats i competències d'aquests dos grups socials, considerats els principals beneficiaris de la iniciativa. Per a aconseguir-ho, els socis europeus coordinats des de Castelló crearan eines i activitats basades en TIC que usaren altres multiplicadors, és a dir, personal de formació i altres institucions educatives o departaments de formació dins d'organitzacions.
La coordinació d'aquest projecte per part de CIDET, empresa instal·lada en l'edifici Espaitec 1 de la Universitat Jaume I, aferma la missió d'aquesta empresa innovadora que aposta per aconseguir que l'educació i les tecnologies siguen aprofitades d'una forma efectiva per a un benefici personal i social. Per a açò, l'empresa ofereix entorns d'aprenentatge, materials educatius i activitats formatives que permeten a les persones augmentar el seu coneixement, els seus valors i actituds.
«Amb aquest projecte, CIDET pretén promoure el desenvolupament d'habilitats i competències de intraemprendimiento, és a dir, d'equips i organitzacions per a una innovació i creixement continu", resumeix Roger Esteller, investigador de CIDET. "Les persones hem d'adquirir actituds i habilitats de forma contínua, tant de manera formal com a informal; amb açò ens referim a habilitats que volem fomentar a través activitats i mètodes educatius no-formals; com a pensament creatiu, l'adaptació o la iniciativa, entre unes altres. Tenim en compte l'actual context social on la tecnologia, globalització i el dinamisme són característiques fonamentals que tots hem de fer front i aprofitar; volem proporcionar oportunitats de formació i gestió del coneixement a través d'un enfocament basat en la xarxa, aprofitant les potencialitats que les tecnologies de la informació i la comunicació posen al nostre abast per a augmentar les competències de manera informal" conclou Roger.