Noticias Castellón
domingo, 24 de noviembre de 2024 | Última actualización: 21:28

Cinc col·legis de Castelló reforcen els hàbits sostenibles amb el projecte d'estalvi energètic 50 50

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 21 segundos

Noticias Relacionadas

La comunitat escolar fa seguiment en el consum de llum, aigua i gas i incrementarà el control en el període vacacional

Cinc centres educatius de Castelló reforcen els seus hàbits sostenibles en aquest curs a través del projecte 50 50 d'estalvi energètic que impulsen les Regidories de Transició Ecològica i Educació de l'Ajuntament de Castelló, que involucra a la comunitat escolar en hàbits sostenibles que reduïsquen la despesa en llum, gas i aigua. Els cinc col·legis que han començat aquesta proposta són el Bernat Artola, Bisbe Climent, Enriqueta Agut, Pintor Castell i Gaetà Huguet.

"És una iniciativa pionera que aconsegueix implicar els centres amb pràctiques participatives i de dinamització en l'estalvi energètic, ensenyant dinàmiques sostenibles, alhora que comporta millores en les seues dotacions, ja que el 50% de l'estalvi es destina a les necessitats de cada centre i l'altra meitat a potenciar mesures d'eficiència energètica", ha explicat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

El regidor d'Educació, Francesc Mezquita, ha destacat tanmateix que "tots els gestos sumen a fomentar hàbits sostenibles i d'estalvi energètic implicant directament l'alumnat i a tota la comunitat educativa, i projectes com aquest ajuden a la conscienciació mediambiental, molt important en aquesta cojuntura d'emergència climàtica que vivim, i més enllà de les millores infraestructurals que suposarà el programa per als centres i el seu entorn, educa en uns valors necessaris per crear una societat més sostenible i la ciutat educadora que volem".

Els alumnes realitzen mesures com a difusió de bones pràctiques, seguiment en comptadors,més control en enceses i apagats de llum, entrevistes a personal manteniment sobre l'ús de la calefacció, o al personal de cuina i de neteja perquè col·laboren.

Així mateix, per a aquest període vacacional per les festes nadalenques el projecte també prepara un major seguiment per a ajustar la despesa energètica.

El projecte ha format en cada centre un equip energètic integrat per Ampas, alumnat , professorat, personal de manteniment i menjadors escolars, i representants de l'Ajuntament i de l'assistència externa que promou aquesta proposta (Aeioluz).

Cada mes es reuneix per a comparar la despesa energètica en llum i aigua respecte a les factures dels quatre anys anteriors i planteja noves mesures d'estalvi. Al final del curs es comprovarà la millora energètica aconseguida i, d'aquest estalvi, el 50% serà utilitzat pel centre per a reforçar les seues infraestructures, i l'altre 50% per l'Ajuntament per a continuar potenciant l'eficiència dels centres participants.

Es tracta d'una proposta que s'ha portat a terme amb èxit en altres ciutats que el té el doble objectiu de formar en hàbits sostenibles i reduir la factura energètica i millorar les infraestructures dels centres gràcies a aquest estalvi.