Noticias Castellón
jueves, 21 de noviembre de 2024 | Última actualización: 19:57

El Club del Gos Rater Valencià treballa en el reconeixement internacional de la raça que permetrà participar en tornejos

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 33 segundos

Noticias Relacionadas

Samblás es reuneix amb representants de l'entitat per a afermar la col·laboració i abordar iniciatives de promoció i defensa d'aquesta raça canina, que compta amb molt d'arrelament a Vila-real. La distinció permetrà la seua cria i participació en competicions a tot el món. L’entitat destaca a “Canyot, Blai de Fandó i especialment Batiste Soriano, com algunes de les persones o famílies gràcies a les quals hem rebut una herència genètica que ha sigut part fonamental tant en l'oficialització de la raça

Castellón Información

 La regidora de Tradicions i Relacions Institucionals, Noelia Samblás, s'ha reunit amb representants del Club Español del Perro Ratonero Valenciano (Cerva)-Gos Rater Valencià amb l'objectiu de conéixer els projectes del col·lectiu i de manera especial interessar-se pel procés de reconeixement internacional d'aquesta raça canina, que compta amb un important arrelament a Vila-real. La regidora ha mantingut una trobada amb Joan Quemades i Cristóbal Ramos, president i secretari del Cerva, respectivament, els qui li han exposat alguns projectes de present i futur de l'entitat. Samblás ha mostrat la seua voluntat de continuar col·laborant amb el club per a la promoció i foment del Gos Rater Valencià “una raça que ha estat i està molt present en les llars de Vila-real i que és part important de la nostra tradició i la nostra identitat”.

Així mateix, en relació al procés per al reconeixement internacional de la raça, per part de la Federació Cinológica Internacional, Samblás també ha volgut traslladar el seu suport al col·lectiu perquè aquesta distinció s'aprove com més prompte millor, ja que permetrà la seua cria i participació en competicions a tot el món. Els representants del club li han fet lliurament a la regidora del patró racial del Gos Rater Valencià, conegut popularment com fusterier, recomanat pel Cerva -redactat en quatre idiomes-, a més d'informació rellevant de la raça.

Des del Cerva recorden que “en tota la comarca de la Plana Baixa la presència de fusteriers ha sigut constant, però en la història de la raça ha tingut especial rellevància la població de Vila-real perquè tradicionalment ha sigut ací una raça molt popular, conservant-se les seues característiques amb especial cura per part dels aficionats, gràcies a criadors compromesos que han sabut conservar i traslladar l'essència de la raça, practicant una cria responsable”. Entre ells, l'entitat destaca a “Canyot, Blai de Fandó i especialment Batiste Soriano, com algunes de les persones o famílies gràcies a les quals hem rebut una herència genètica que ha sigut part fonamental tant en l'oficialització de la raça com per a aconseguir el seu èxit entre els aficionats d'altres llocs”, expliquen.

A més, cal assenyalar que va ser a Vila-real on es van realitzar els concursos monogràfics del club, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vila-real, i on es va presentar de manera oficial el Cerva.